«Η ΝΔ είναι έτοιμη να ξαναδώσει στους Έλληνες την Πίστη, ότι όλοι μαζί μπορούμε» τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Χ. Καπετάνος μετά τη διεξαγωγή του 5ου Προσυνεδρίου στη Λάρισα. Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Η Νέα Δημοκρατία διακήρυξε με καθάριο λόγο, μέρος των θέσεων της για το Αγροτικό, τις Υποδομές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως μοχλούς ανάπτυξης της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. Η Ύπαιθρος χρειάζεται την στήριξη της Κεντρικής Διοίκησης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκάθαρα το διεμήνυσε από την Λάρισα, στα πλαίσια του 5ουΠροσυνεδρίου της Ν.Δ.
Προηγήθηκε προσυνεδριακός διάλογος με 43 φορείς της Θεσσαλίας αλλά και ευρύτερης εμβέλειας, προκειμένου να παραχθεί πολιτική και δεν ακολουθήσαμε την πεπατημένη του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπάθησε να διοργανώσει μια φιέστα, με ανεπιτυχή αποτελέσματα πριν έναν περίπου μήνα πάλι στη Λάρισα.
-Η μείωση της φορολογίας σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες από το 22% στο 9%, για ποσό έως 10.000 ευρώ είναι το πρώτο αναπτυξιακό μέτρο.
-Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η δυνατότητα ιδιωτικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ είναι συνταγή ελάφρυνσης των αγροτών και κτηνοτρόφων.
-Επικαιροποίηση του κανονισμού πληρωμών του ΕΛΓΑ.
-Στήριξη της Διεπαγγελματικής για την φέτα χωρίς αστερίσκους.
-Καταβολή της εξισωτικής με δικαιοσύνη.
-Ολοκλήρωση των ημιτελών Η/Υ έργων του Αχελώου για ήπια μεταφορά νερού.
-Αγροτικό logistic για μείωση του κόστους μεταφοράς των αγροτικών προιόντων κλπ.
Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ευχαριστεί όλους τους πολίτες που βρέθηκαν στο 5ο μας Προσυνέδριο, επί 5 ώρες σε 2 κατάμεστες αίθουσες, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία προσέλευσης κόσμου.
Η Ελπίδα που έταξε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, δεν ήλθε δυστυχώς ποτέ και ο Ελληνικός λαός εξαπατήθηκε οικτρά.
Σήμερα η Ν.Δ. καταθέτει την πρόταση της, ως τελευταία ευκαιρία και είναι έτοιμη να ξαναδώσει στους Έλληνες την Πίστη, ότι όλοι μαζί μπορούμε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερβαίνει τα στεγανά, ζητώντας την Εμπιστοσύνη όλων των Ελλήνων.
Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς».