Σε δήλωσή του ο κ. Νίκος Γαμβρούλας,  επικεφαλής του συνδυασμού "Ορμη Ανανέωσης", με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Λάρισας αναφέρει τα εξής:

"Η Ορμή Ανανέωσης εκφράζει μια διαφορετική λογική και κουλτούρα την οποία απέδειξε προεκλογικά και θα συνεχίζει να την αποδεικνύει έως το τέλος της θητείας.

Σήμερα ακούσαμε τον Δήμαρχο κ. Καλογιάννη να μας εκφράζει την επιθυμία του για συνεργασίες εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και για διαρκή διάλογο μεταξύ των παρατάξεων. Είναι κάτι το οποίο έχουμε τονίσει και εμείς επανειλημμένα: Επιθυμούμε τις συνεργασίες οι οποίες όμως πραγματοποιούνται με όρους πολιτικού διαλόγου και πολιτικών προτάσεων επάνω στο τραπέζι και όχι με όρους συναλλαγής.

Η παράταξη μας λοιπόν, θα στηρίξει και θα συμπράξει με προτάσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των άλλων παρατάξεων οι οποίες βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση, κάνοντας συνεχώς τις δικές της προτάσεις προς βελτίωση των υπολοίπων.

Η Ορμή Ανανέωσης όμως είναι μια παράταξη πρωτοπόρα και όχι μια παθητική προσπάθεια η οποία είτε θα στηρίζει απλώς είτε θα διαφωνεί.

Έχει ήδη οργανώσει ομάδες εργασίας αποτελούμενες από δεκάδες νέους εξειδικευμένους ανθρώπους και μέσω αυτών θα παρεμβαίνει συνεχώς και θα φέρνει προς συζήτηση προτάσεις τόσο για τα μεγάλα θέματα που ήδη έχει αναδείξει, όσο και για τα καθημερινά προβλήματα της πόλης, τα οποία θεωρεί το ίδιο σημαντικά.

Έχει όμως και θεσμικό καθήκον να κατακρίνει ότι θεωρεί πως έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των πολιτών και όποτε χρειαστεί θα είναι εκεί δυναμικά για να τονίσει την αντίθεση της.

Ελπίζουμε τόσο η παράταξη της Δημοτικής Αρχής όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις να διατηρήσουν το θετικό κλίμα συνεργασίας που σήμερα επέδειξαν, ώστε από κοινού να μπορέσουμε να πάμε την Λάρισα στα επόμενα βήματα που έχει ανάγκη. Καλή θητεία σε όλους μας"