Με ιερά κατάνυξη τελέσθηκε η ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και του Ιερού Νιπτήρος στον Ιερό Ναό των αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης, την Μεγάλη Τετάρτη  το απόγευμα.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης συγκινητική ήταν η επιστροφή της ιεράς εικόνος του Νυμφίου στο ιερό βήμα και κυρίως η λιτανευτική έξοδος της εικόνος του Μυστικού Δείπνου, η οποία προσκυνήθηκε από τους ευσεβείς Χριστιανούς.

Ο π.Αχίλλιος ομίλησε για το πώς ο άνθρωπος απολαμβάνει  ξενίας Δεσποτικής και μετέχει της αθανάτου τραπέζης, καθώς και για την παράδοση του ιερού μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας. Ακόμη τόνισε πως ο άνθρωπος με τον πνευματικό του αγώνα, παλεύει να προσεγγίσει τον Θεό, "ψυχαίς καθαραίς και αρρυπώτοις χείλεσι..." όπως μας διδάσκει η ιερά υμνολογία των αγίων ημερών.

Οι πολυπληθείς νέοι της ενορίας εκόσμησαν την ιερά ακολουθία και συμμετείχαν στην εντός του Ναού λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Μυστικού Δείπνου, ενώ ο Πρωτοψάλτης του Ναού και όλος ο χορός των ιεροψαλτών απέδωσαν θαυμάσια τους κατανυκτικούς ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Τετάρτης.