«Υπάρχει ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια και έχει επιδεινωθεί αυτό στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό δεν έγινε τυχαία, υπήρχαν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, λόγω ιδεοληψιών που έχει ο βαθύς πυρήνας του σχηματισμού που κυβερνάει τη χώρα, του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι σε οτιδήποτε νοηματοδοτεί με τις αντιλήψεις του ως αστυνομικό κράτος».

Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον ΘΕΜΑ radio 104,6 και στον δημοσιογράφο κ. Βασίλη Αδαμόπουλο.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι αυτό που συμβαίνει στη Φιλοσοφική Σχολή με τον Ρουβίκωνα «δεν προκαλεί εντύπωση υπό την έννοια ότι ο κ. Παρασκευόπουλος και οι συν αυτόν “επιτροπή σοφών”, όπως αποκλήθηκε, στο πόρισμά της για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια, είχε προχωρήσει και στην πρόταση να υπάρχει γραφείο καταληψιών μέσα στα πανεπιστήμια!

Υπό αυτή την έννοια θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχουν δώσει και μια νομιμοποιητική βάση στη δημιουργία αυτού του γραφείου του Ρουβίκωνα, ο οποίος επιχειρεί να λειτουργεί ως λαϊκό δικαστήριο, ζητάει τώρα από φοιτητές να καταγγέλλουν φαινόμενα αυθαιρεσιών από καθηγητές του πανεπιστημίου».
Για την εγκληματικότητα πρόσθεσε ότι «ολόκληρες γειτονιές πια ζούνε υπό αυτό το κράτος του φόβου. Φτάσαμε με το νόμο Παρασκευόπουλου να ανακυκλώνεται η εγκληματικότητα. Πάνω από 10.000 κακοποιοί έχουν κάνει χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου και βγαίνουν έξω και έχουμε μια εγκληματικότητα που υποτροπιάζει πολλές φορές και εκθέτει και τη χώρα στο εξωτερικό, γιατί κάποιοι από αυτούς βγήκαν και έξω και εγκλημάτισαν.

Όπως ο Αφγανός στη Γερμανία που δολοφόνησε τη φοιτήτρια. Έχουμε το νόμο Γαβρόγλου που επέκτεινε το άσυλο ανομίας και παραβατικότητας, διότι οι κουκουλοφόροι αυτοί που προχτές χτύπησαν την Ομόνοια, το πλέον πιθανόν είναι να ξαναμπήκαν στο Πολυτεχνείο που τους παρέχει άσυλο και δεν μπορεί να μπει η αστυνομία να τους πιάσει. Ή να πήγαν στο άβατο των Εξαρχείων, όπου και κει πέρα είναι πια αυτό το ιδιότυπο καρκίνωμα, το Εξαρχιστάν, όπου η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει και να εφαρμόσει παντού τον νόμο κατ’ εντολή της πολιτικής ηγεσίας».
Για τις προθέσεις της ΝΔ ως κυβέρνηση ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «είναι πρώτα από όλα ζήτημα πολιτικής βούλησης. Πρώτον θα σαρώσουμε τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ που εμποδίζουν το έργο της αστυνομίας. Ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί, το άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια θα καταργηθεί. Δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κρύβονται όλα αυτά τα παραβατικά στοιχεία που εγκληματούν μέσα στα πανεπιστήμια». Και πρόσθεσε επίσης ότι «θα άρουμε τα νομοθετικά εμπόδια στο έργο της αστυνομίας και τα άλλα επίσης αντικειμενικά εμπόδια που ετέθησαν. Καταργήθηκε η ομάδα ΔΕΛΤΑ, ταχείας επέμβασης δικυκλιστών, που θα έφτανε αν υπήρχε προχτές στο συμβάν, μέσα σε ελάχιστο χρόνο ντε-τε, για να αντιμετωπίσει τους μπαχαλάκηδες και τους κουκουλοφόρους».
Κατέληξε λέγοντας ότι «θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ασφάλεια δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο, αφορά τον κάθε πολίτη. Όταν ο πολίτης βάζει κάγκελα στο σπίτι του, στις πόρτες, στα παράθυρα και κάνει φυλακή το σπίτι του για ποια ελευθερία και δημοκρατία μιλάμε.

Όταν ο άλλος φοβάται να κυκλοφορήσει μετά το σούρουπο στο κέντρο της πρωτεύουσας μιας ευρωπαϊκής χώρας, για ποια ασφάλεια μιλάμε! Όταν γίνονται τέτοια ειδεχθή εγκλήματα και στο τελευταίο χωριό της χώρας, για ποια ασφάλεια μιλάμε! Θα πρέπει να αποφασίσουμε τελικά κράτος δικαίου χωρίς ισχυρή αστυνομία μπορεί να υπάρχει; Κατά τη γνώμη μας δεν μπορεί να υπάρχει».