Κεραυνός εν αιθρία χθες η απομάκρυνση του τεχνικού της ΑΕΛ, Ηλία Φυντάνη, ο οποίος πληροφορήθηκε τη λύση της συνεργασίας του από το διαδίκτυο κι ενώ μία ώρα νωρίτερα συνέτρωγε με τον Αλ. Κούγια!

Μαζί του απομακρύνθηκε και ο Βαγγέλης Μόρας, για λόγους μάλιστα που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν συνέδεσε με το προχθεσινό αποτέλεσμα. Όπως ανέφερε, για τον μεν Φυντάνη σχετίζονταν με όσα συνέβησαν μετά τη νίκη στη Λαμία, καθώς «δεν κατάφερε να διαχειριστεί αυτή την απρόσμενη για εκείνον δημοσιότητα και την τεράστια αναβάθμιση που είχε ως προπονητής», ενώ «υπήρχε και διαφορά φιλοσοφίας καθώς επέμενε σε ένα εντελώς αμυντικό πλάνο».

Για τον δε Μόρα ότι η απομάκρυνσή του έχει να κάνει –σύμφωνα με τον κ. Κούγια- με το κλίμα στα αποδυτήρια και τη σχέση των Ελλήνων παικτών με τους ξένους… Ο πρώην προπονητής απέστειλε χθες αποχαιρετιστήρια επιστολή στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, στην οποία δηλώνει υπερήφανος «για την υπέρβαση που κάνατε να ξεφύγει η ομάδα από την τελευταία θέση», υπενθυμίζοντας ότι σε 22 παιχνίδια, είχε 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες, φέρνοντας την ΑΕΛ στους «4» του κυπέλλου.

* Λίγες ώρες αργότερα, την απογευματινή προπόνηση της ομάδας έκανε ο επανακάμψας τεχνικός Ρ. Ντόστανιτς, ο οποίος σε δηλώσεις του, ανέφερε: «Πάντα είμαι χαρούμενος όταν επιστρέφω σε αυτή την όμορφη πόλη, όπου έχω ζήσει επιτυχίες και πολύ ευχάριστες στιγμές. Και είμαι ευτυχισμένος γιατί ήρθα να συνεχίσω κάτι που άφησα. Ευχαριστώ τον κ. Κούγια για αυτή τη δυνατότητα που μου έδωσε».

Σωτήρης Κέλλας (Ελευθερία)