"Στη μεγάλη αξία και στη δυναμική της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας" αναφέρθηκε ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, που έδωσε το παρών στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικής πίτας της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας.
"Είμαστε υπερήφανοι που υπάρχουν ανάμεσα μας, συμπολίτες μας με ευαισθησίες, μεράκι και διάθεση να κρατήσουν από το χθές... στο σήμερα, ζωντανή την παράδοση, να εξαπλώσουν στο αύριο, τον πολιτισμό μας, τις τέχνες, τη μουσική. Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας αποτελεί πολιτισμικό κεφάλαιο για την περιοχή μας , και άξιο παράδειγμα προς μίμηση, και για άλλους πολιτιστικούς συλλόγους που επιθυμούν να προβάλλουν τη δυναμική του λαογραφικού πολιτισμού. Είμαι μαζί σας σε κάθε βήμα που ορθώνει τις αξίες μας , και τους θησαυρούς της πατρίδας μας".
Ο Βουλευτής Λάρισας συνεχάρη τους ανθρώπους που βάζουν την "υπογραφή" τους στη Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, με τις πολύπλευρες δράσεις τους , στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσα από μελέτες, εκδόσεις, παραδοσιακές συλλογές, πολιτιστικά γεγονότα και ανταλλαγές, αλλά και συμμετοχές σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ευχήθηκε σε όλους να έχουν "μια δημιουργική χρονιά, με συνέχεια στις υπερήφανες πολιτιστικές στιγμές που αποτελούν τιμή και καμάρι για τον τόπο μας".

(στη φωτογραφία με Νίκο Κυριζόπουλο, μέλος της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας)