Το πρόγραμμα  του Δήμου  Λαρισαίων “Κατασκήνωση στην Πόλη”  εμπλουτίζεται κάθε χρονιά με νέες ψυχαγωγικές δράσεις για τους μικρούς κατασκηνωτές. Φέτος τα παιδιά είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν  μια ιδιαίτερα ποιοτική παράσταση  Kαραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών  “Νamaste”  με τίτλο “ο Καραγκιόζης ψαράς”.
Τα "Φιλαράκια” από το Πολιτιστικό Κέντρο  του Αγίου Κωνσταντίνου, οι “Εξερευνητές”   του 33ου νηπιαγωγείου και τα παιδιά  13ου παιδικού σταθμού του Δήμου Λαρισαίων  ενθουσιάστηκαν γνωρίζοντας τον αγαπημένο χάρτινο ήρωα,   γέλασαν με τις περιπέτειές του και προβληματίστηκαν για τα σκουπίδια που γεμίζουν κάθε χρόνο τις θάλασσες.

Μέσα από τη διαδραστική παράσταση του Θεάτρου Σκιών που παρακολούθησαν, κατανόησαν πως το μέλλον της γης βρίσκεται στα χέρια τους και στις δράσεις τους.  Ο καραγκιοζοπαίκτης κ. Σπύρος Ξυπνητός παρουσίασε στα παιδιά τα παιχνίδια της σκιάς και του φωτός και τους μύησε  στα μυστικά της τεχνικής του θεάτρου σκιών.
Η καλλιέργεια της καλλιτεχνικής παιδείας των παιδιών σε συνδυασμό με τον  ψυγαγωγικό χαρακτήρα των δράσεων αποτελεί  βασική επιδίωξη του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη”  για όλα τα παιδιά που  φιλοξενούνται στις δομές του Δήμου.