Οι συλλογές του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας εμπλουτίστηκαν με έργα του λαϊκού τεχνίτη Κωνσταντίνου Γκιόλβα, ο οποίος κατοικεί στη Λάρισα και από τη δεκαετία  του 1980 επιδίδεται στη γλυπτική πάνω σε μάρμαρο, πέτρα και ξύλο.
Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν στο Δήμο Λαρισαίων, 32 ξυλόγλυπτα και 67   λιθανάγλυφα έργα,  προκειμένου να ενταχθούν στις συλλογές και  να αποτελέσουν εκθέματα του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας.
Έπειτα από την επιτόπια κατόπτευση του υλικού από την υπεύθυνη του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού, κρίθηκε πως τα έργα μπορούν να ενταχθούν στα αντικείμενα του Μουσείου, καθώς αποτελούν κατεξοχήν προϊόντα παραδοσιακών τεχνικών. Επιπλέον, τα διακοσμητικά μοτίβα τους είναι εμπνευσμένα από τον παραδοσιακό πολιτισμό, ενώ πολλά απ’ αυτά ανήκουν στο κοινό θεματολόγιο της λαϊκής τέχνης απ' όπου αντλούν τα θέματά τους τα περισσότερα   παραδοσιακά χειροτεχνήματα.
Τη δωρεά παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας με παρουσία  του Δημοτικού Συμβούλου κ. Χρήστου Τσιλιμίγκα.