Στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στο κήρυγμα του, ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στη ζωή των τιμωμένων Αγίων Μαρτύρων, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι οι Τεσσαράκοντα άνδρες, που σαν να είχαν μια ψυχή σε ξεχωριστά σώματα, με μια σύμπνοια κι ομόνοια πίστης, εμφάνισαν και την καρτερία στα δεινά και την αντίσταση χάρη της αλήθειας.

Γι’ αυτό και καταξιώθηκαν ισότιμα τα στεφάνια της δόξας και κέρδισαν τον Παράδεισο, διότι είχαν απόλυτη πίστη στο θέλημα του Θεού.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πνευματικό, τον εφημέριο της ενορίας, π. Σωτήριο Αποστολόπουλο, φιλόλογο και θεολόγο, ευχηθείς να αναλάβει το ευθυνοφόρο καθήκον της εξομολογήσεως με σύνεση, συνέπεια και σωφροσύνη, ώστε να φροντίζει να αναπαύονται οι πιστοί που θα προσέρχονται στο πετραχήλι του.

Προ της απολύσεως, ο κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε σε όλους τους Χριστιανούς να έχουν την ευλογία των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη ζωή τους και να μην πάψουμε ποτέ να τους τιμάμε όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα.