Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ¨μετά τη δημοσιοποίηση στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της αγωνίας των Διευθυντών των Κλινικών του Γ.Ν.Λ. για τον κίνδυνο ακόμα και αναστολής λειτουργίας τμημάτων και κλινικών μέσα στο καλοκαίρι, καλεί το Υπουργείο Υγείας να παρέμβει άμεσα, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα.

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση τοποθέτησης Διοικητού και ορισμού Διοικητικού Συμβουλίου, η ανεπαρκής χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, η έλλειψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ο εκσυγχρονισμός και η μη ανανέωση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού καθώς και η στασιμότητα της κτηριακής αναβάθμισης, αποτελούν κύρια προβλήματα που οδηγούν το Γ.Ν.Λ. σε μαρασμό.

Η αναγνωρισμένη και καταξιωμένη προσφορά του Νοσοκομείου για πάρα πολλά χρόνια, με σταθερά αναβαθμισμένες υπηρεσίες περίθαλψης προς τους συμπολίτες μας, κινδυνεύουν να χαθούν.

Επιπρόσθετα, καλούμε τις αρχές και φορείς της πόλης μας, αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες να συστρατευτούν σ’ έναν αγώνα κατά της ορατής πλέον υποβάθμισης του Γ.Ν.Λ.

Τέλος, καλούμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ.Αγοραστό, που στο παρελθόν έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για τη λειτουργία των Δημόσιων δομών Υγείας της περιοχής μας, να συγκαλέσει άμεσα ευρεία σύσκεψη φορέων ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα."