Τις προτάσεις της για τον τρόπο λειτουργίας και το μνημόνιο της διοίκησής της, αν αυτή εκλεγεί, έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ, πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βαγγέλης Γραμμένος.

Με την ευκαιρία ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας και ένας εκ των συνοδοιπόρων του κ. Γραμμένου, Ζήσης Γρηγορίου, αποκάλυψε ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιό του και μάλιστα αν η αντιπολίτευση κερδίσει της εκλογές στην ΕΠΟ, θα είναι ένα από τα νέα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας.

Οι προτάσεις για «αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο» της παράταξης Γραμμένου είναι οι εξής:

Ειλικρινής διάλογος με όλους τους φορείς, με στόχο τη διαφάνεια, την ισότητα και την ισονομία. Όρια αυτοδιοικητικής λειτουργίας της ΕΠΟ με ευδιάκριτες και ευανάγνωστες γραμμές.

Συνεχής δράση και πρωτοβουλίες για την πρόληψη της βίας στα γήπεδα. Εκπαίδευση-επιμόρφωση-συγκρότηση ΚΕΔ και νέο πλαίσιο λειτουργίας της διαιτησίας. Τροποποίηση όλων των κανονισμών χωρίς σκοπιμότητες και αντινομίες και στήριξη του θεσμού των Δικαστών της Τακτικής δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο. Ενέργειες από κοινού με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για σύναψη συμβάσεων με εταιρίες τυχερών παιγνίων, σχέδιο αδειοδότησης, σύνταξη νέου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΠΑΕ, με συμμετοχή της Πολιτείας.

Συνεργασία για την πάταξη του παράνομου Στοιχηματισμού.

Οργάνωση εκ βάθρων στις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου, αναβάθμιση των πανελλήνιων Ενωσιακών πρωταθλημάτων και συνεργασία με πρόσωπα που διαθέτουν εμπειρία και τεχνογνωσία. Εξεύρεση χώρου για τη δημιουργία Αθλητικού κέντρου εθνικών ομάδων.

Αναβάθμιση λειτουργίας του συμβουλίου της ΕΠΟ και του ρόλου των ΕΠΣ στη διοίκηση και τη λήψη αποφάσεων. Εκσυγχρονισμός λειτουργίας όλων των υπηρεσιών της ΕΠΟ, εξορθολογισμός των οικονομικών και αναβάθμιση του ρόλου των επιτροπών της ομοσπονδίας.

Αξιοποίηση προγραμμάτων FIFA-UEFA- Ε.Ε. για άντληση οικονομικών πόρων. Ενίσχυση του ρόλου της ΕΠΟ σε FIFA-UEFA. Κεντρική χρηματοδότηση μέσω χορηγιών, αποκλειστικά για τις ΕΠΣ, με βάση τον προϋπολογισμό τους και την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ασφάλιση όλων των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, συμπεριλαμβανομένων και των προληπτικών εξετάσεών τους. Και ο Ευάγγελος Γραμμένος ολοκλήρωσε, λέγοντας: «Έχουμε χρέος απέναντι στην κοινωνία να αποκαταστήσουμε τη χαμένη αίγλη του ποδοσφαίρου μας και να ξαναφέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα».