"Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί αναμφισβήτητα τη... ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας μας, τον βασικό πυλώνα στην ανάπτυξη της, αρκεί να αφήσουμε πίσω τα λάθη του παρελθόντος και με συναίνεση και συνεχείς συλλογικές προσπάθειες να προτάξουμε και να αναδείξουμε τη μοναδική ποιότητα που προσφέρουν τα ελληνικά προϊόντα¨.
Με αυτά τα λόγια ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης έστειλε προς όλους μηνύματα ενότητας από τη Γιορτή Κρασιού στον Αμπελώνα Λάρισας , που όπως τόνισε και ο ίδιος αποτελεί σημαντικότατο θεσμό άρρηκτα συνδεδεμένο με την πλούσια σε γνησιότητα και παράδοση οινική παραγωγή του τόπου μας.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης που με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ζητούσε την άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί, επανέλαβε ότι είναι επείγουσα η έναρξη των διαδικασιών που θα εξωθήσουν από τον οικονομικό μαρασμό τον Αμπελοοινικό  Κλάδο

Επισήμανε δε την αναγκαιότητα να δημιουργηθούν και να δοθούν από τη Πολιτεία οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες στους παραγωγούς για να αποδόσουν οι κοπιαστικές προσπάθειες που κάνουν καθημερινά, με καινοτόμο και οραματική διάθεση λέγοντας χαρακτηριστικά:
"Η χρόνια εξαντλητική οικονομική κρίση έχει αναδείξει επάξια την πρωτογενή παραγωγή... σε εν δυνάμει μεγάλο πρωταγωνιστή. Στο... χέρι μας είναι να προβάλλουμε τον κοπιαστικό αγώνα που δίνουν με τα δικά τους χέρια τους χιλιάδες άνθρωποι σε αυτή τη χώρα για να μας δώσουν τον πλούτο που προσφέρει η γη μας. Και εμείς τι κάνουμε; Αφήνουμε αυτό το... θησαυρό ανεκμετάλλευτο, ενώ μια πληθώρα ελληνικών προϊόντων θα μπορούσε να αποτελεί άξια... ναυαρχίδα σε διεθνές επίπεδο. Επιβάλλεται έστω και τώρα να κλείσουμε όλοι μαζί τις... παλιές πληγές, και να προχωρήσουμε μπροστά, με πρωταρχικό σκοπό και στόχο να αναδείξουμε την Αγροτική Ελλάδα μας, που αποτελεί στιβαρό πυλώνα ανάπτυξης του τόπου μας. Με γνώση, με συνέπεια, με επιστημονική προσέγγιση, με συνθήκες αγοράς".