Ο Γιώργος Κατσαντώνης είναι γεωπόνος, ζει στη Λάρισα και έχει δημιουργήσει ένα blog (Aγροτών Ανάγνωσμα) με χρήσιμες πληροφορίες για αγρότες και παραγωγούς.

Ο Λαρισαίος γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος (απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)  διέκρινε ως μέλος αρκετών αγροτικών διαδικτυακών ομάδων στο Facebook, την ύπαρξη της γεωπονικής ''γεύσης'' σε πληθώρα ερωτήσεων - δημοσιεύσεων που πραγματοποιούσαν τα μέλη τη εκάστοτε ομάδας.

Έτσι ξεκίνησε το ιστολόγιο γεωπονικής πληροφόρησης και ενημέρωσης προς κάθε αγρότη – παραγωγό.

O κάθε αναγνώστης όταν θα εισέλθει σε αυτό θα συναντήσει αρθρογραφία γεωπονικής θεματολογίας δομημένη να πληροφορεί το αγροτικό κοινό - και όχι μόνο - με αντικείμενο την αγροτική οικονομία, γεωργική μηχανολογία, παρουσίαση μυκητολογικών ασθενειών και εντομολογικών εχθρών για τις κυριότερες καλλιέργειες στον Ελλαδικό χώρο, αρθρογραφία στηριζόμενη στην έννοια της λίπανσης και φυλλοδιαγνωστικής των καλλιεργειών,  αρθρογραφία εξέφρασης προσωπικής  γνώμης και άποψης καθώς και άρθρα στηριζόμενα στην αναλυτική παρουσίαση αρκετών καλλιεργειών.

Οι θεμέλιοι λίθοι για την σύνταξη και μετέπειτα ανάρτηση αρθρογραφίας του σε πληθώρα διαδικτυακών αγροτικών ομάδων, αποτελούν τα βιβλία της Γεωπονικής σχολής του, πρακτικά και δικές του χειρόγραφες σημειώσεις από την παρακολούθηση ημερίδων, σεμιναρίων και συνεδρίων που πραγματοποιούνται κατά καιρούς (π.χ.  η 7η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας) καθώς και πηγές από το διαδίκτυο.

Με την πάροδο 20 μηνών από την έναρξη υλοποίησης της ιδέας, αριθμεί κοντά στις 350.000 προβολές.

Αφιερώνει αρκετές ώρες πάνω από το πληκτρολόγιο για την καθημερινή ροή της αρθρογραφίας του Αγροτών Ανάγνωσμα και θα του ευχηθούμε ότι καλύτερο για τη συνέχεια σε αυτή τη γεωπονική ενημέρωση που προσφέρει το blog του.