Για το νέο εκπαιδευτικό έτος, η Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων  εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον διακεκριμένο καθηγητή και καλλιτέχνη Δημήτρη Κυανίδη.    
Ο Δημήτρης Κυανίδης διδάσκει κλασικό χορό, ιστορικούς χορούς και θεωρία-διδασκαλία μπαλέτου σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές σχολές στη Θεσσαλονίκη. Για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά συνεργάζεται  και με την Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων όπου θα διδάξει τα προαναφερόμενα μαθήματα.
 Ο Δημήτρης Κυανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος Νομικής του ΑΠΘ, ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα χορού στη Θεσσαλονίκη με τον   Stefan Christov.
Συνέχισε σπουδές στο Παιδαγωγικό Χορογραφικό Ινστιτούτο Παρισίων ( IPAC) στο τμήμα δασκάλων κλασικού χορού και μελέτησε αναγεννησιακούς και μπαρόκ χορούς με τις Antoinette  Guedy και Jaqueline Chaumont.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, με  δασκάλους τους Kalina Bogoeva, Gech Mihof  και Boriana Rizova. . Το 1987-90 χόρεψε ως σολίστ με το Ballet de l’ Ille de France, και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τις ομάδες Χορομανία, Δρώσα Μάζα και Vis Motrix.
Συνεργάστηκε ως χορογράφος με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, το ΚΘΒΕ, και τους Φίλους της Όπερας Θεσ/νίκης, καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες.
 Το 2018 σκηνοθέτησε την όπερα Διδώ και Αινείας του Πέρσελ, στο ΚΘΒΕ, παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Συνεργάστηκε με το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ σαν δάσκαλος μπαλέτου της ομάδας από το 2000-2006, ενώ τη διετία 2006-2008 ανέλαβε και καθήκοντα καλλιτεχνικού υπεύθυνου της ομάδας, για την οποία χορογράφησε το 2008 το έργο Κιθαιρώνας:  Μυστικός Κήπος.