Διοικητής στη δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο αναλαμβάνει με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Απόστολος Παπαπαρίσης.

Το υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα τους διοικητές σε 32 υφιστάμενες μεταναστευτικές δομές προσωρινής υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι διοικητές θα αναλάβουν την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των δομών φιλοξενίας και θα επιφορτιστούν με την επίδοση συνολικά 40.000 εκδοθεισών αποφάσεων ασύλου (εκ των οποίων το 80% εκδόθηκαν μέσα στο 2020 και 20% σε προγενέστερα έτη). Με αυτόν τον τρόπο, θα προχωρήσει ουσιαστικά η αποσυμφόρηση των δομών.

Τα επόμενα βήματα είναι η πρόσληψη και τοποθέτηση άμεσα σε δομές 150 συμβασιούχων, που έχουν ήδη επιλεγεί, για τρεις μήνες. Επιπλέον, προχωρούν οι διαδικασίες για την περαιτέρω στελέχωση των δομών, μέσω των διαγωνισμών που θα προκηρύξει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: i) για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου για 3 έτη με δυνατότητα ανανέωσης και ii) για μόνιμο υπαλληλικό προσωπικό.