Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών/τριών και Μαιών αναφέρει τα εξής:

"Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  έχει ορίσει,  το 2020 ως « έτος Νοσηλευτών/τριών και Μαιών»

Σήμερα 12 Μαΐου τιμάται η παγκόσμια ημέρα των Νοσηλευτών/τριών.

Η πανδημία του κορονοιού ανέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το σπουδαίο ρόλο και το τεράστιας σημασίας έργο των υγειονομικών, μεταξύ των οποίων το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας καλεί να στηρίξουμε το νοσηλευτικό προσωπικό, για να διασφαλίσουμε ότι νοσηλευτές και μαίες θα έχουν πάντα τη δύναμη ώστε να διασφαλίσουν ότι όλοι μας, σε κάθε γωνιά της χώρας μας και του πλανήτη, θα έχουμε την υγειονομική περίθαλψη που χρειαζόμαστε.

Οι νοσηλευτές, οι νοσηλεύτριες και οι μαίες αποτελούν πάνω από το 50% του εργατικού δυναμικού υγείας σε πολλές χώρες και επίσης θα αποτελέσουν περισσότερο από το 50% του ελλείμματος του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού υγείας έως το 2030.

Ειδικά στην περίοδο της πανδημίας, οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος και της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας.

Η ενίσχυση της νοσηλευτικής, συνολικά.  θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη υποστηρίζοντας και άλλους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Στηρίζουμε τους νοσηλευτές και τις μαίες, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Τιμούμε τον αγώνας τους για τη δημόσια Υγεία ιδιαίτερα σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε".