Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στρώνει το χαλί της εξόδου, έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι, στη Λάρισα, στα γραφεία του ΣΘΕΒ.

Όσον αφορά το αίτημα της ΝΔ για εκλογές, η κυρία Μπακογιάννη σχολίασε ότι τα προβλήματα γιγαντώνονται και όσο πιο γρήγορα έρθει μια αλλαγή στο προσκήνιο τόσο μικρότερο θα είναι το κόστος. 

Για τα μέτρα και τις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης, η τομεάρχης ανάπτυξης της ΝΔ σχολίασε ότι δύσκολα θα προσφερθεί στην Ελλάδα ένα νέο μνημόνιο εντός ευρώ. Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη στήριξης του πρωτογενή τομέα και της αγροτικής ανάπτυξης.

Αναφερόμενη τέλος στα εθνικά θέματα η κυρία Μπακογιάννη κατέθεσε «την μεγάλη της ανησυχία» και πρόσθεσε πως «δεν υποτιμάω τις δηλώσεις Ερντογάν, ούτε πιστεύω ότι γίνονται για εσωτερική κατανάλωση».

«Απαιτείται εθνική συσπείρωση και εθνική πολιτική σε θέματα εξωτερικής πολιτικής» υπογράμμισε η πρώην υπουργός και άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για τον τρόπο που πολιτεύεται στα Εθνικά Θέματα: «Παρακολουθούμε το Υπουργείο Εξωτερικών να ερίζει με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το ποιος έχει το πάνω χέρι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής… ο δε υπουργός Άμυνας θεωρεί ότι κάνει εξωτερική πολιτική αλλάζοντας αμπέχονα»...

Φωτό thessaliatv