Στην κατάργηση της παραχώρησης σε ιδιωτικές εταιρείες σημαντικών τομέων υπηρεσιών στα δύο νοσοκομεία της πόλης και στην πρόσληψη συμβασιούχων υπαλλήλων προχωράει η διοίκησή τους.

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. πρόκειται να προσληφθούν συνολικά 132 άτομα στους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου και οι αμοιβές θα είναι εκείνες που προβλέπει ο νόμος για κάθε ειδικότητα.

Πιο συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο θα προσληφθούν 35 καθαρίστριες (ΥΕ), 8 τραπεζοκόμοι (ΥΕ) και 7 νυχτοφύλακες (ΥΕ). Αντιστοίχως για το Πανεπιστημιακό προβλέπονται 64 θέσεις καθαριστριών (ΥΕ), 10 θέσεις φυλάκων – νυχτοφυλάκων (ΥΕ) και 8 θέσεις τραπεζοκόμων (ΥΕ).

Οι προσλήψεις θα γίνουν με μοριοδότηση τύπου ΑΣΕΠ και οι συμβάσεις των εργαζομένων θα έχουν ισχύ για ένα έτος.

Στόχος είναι να απορροφηθούν πρώτοι οι απολυμένοι που εργάζονται ήδη στα δύο νοσοκομεία μέσω των ιδιωτικών εταιρειών.

Είναι άγνωστο βέβαια τι θα γίνει στη πράξη, αν δηλαδή η διαδικασία θα παραμείνει αδιάβλητη ή λόγω των κομματικών και άλλων πιέσεων θα δημιουργηθεί ένα νέο ρουσφετολογικό πεδίο με τα γνωστά αποτελέσματα.

Άγνωστο παραμένει επίσης ποιο θα είναι το τελικό κόστος των προσλήψεων, σε σύγκριση με το υπάρχον, αλλά και η ποιότητα των υπηρεσιών που θα έχουν τα δύο νοσοκομεία, καθώς φεύγουν από τη μέση εξειδικευμένες εταιρείες.

Η διοίκηση των δύο νοσοκομείων βασίζει τις αποφάσεις της για απομάκρυνση των ιδιωτών και την πρόσληψη υπαλλήλων, σε σχετική μελέτη που έχει στα χέρια της. 

Κ.Τ.