Από τον Τομέα Παιδείας της ΝΟΔΕ Λάρισας αναφέρονται τα εξής: Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να επιδεικνύει ανεπάρκεια στρατηγικού σχεδιασμού και έλλειψη προγραμματισμού.
Λίγο καιρό πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα παρακολουθεί εμβρόντητη την προχειρότητα και τις παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας αλλά και προσωπικά του Υπουργού κ. Γαβρόγλου.
Ειδικότερα, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε μία κίνηση πρωτοφανούς ανευθυνότητας, προχώρησε σε μεταβολή του αριθμού των εισακτέων σε Σχολές υψηλού ενδιαφέροντος (Ιατρική, Νομική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική).
Επιπλέον, παλινωδίες και ως προς τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις. Ερωτηματικά προκύπτουν από το χρόνο διενέργειάς τους και την ισονομία που εξασφαλίζουν απέναντι σε όλους τους υποψηφίους, αφού οι εξεταζόμενοι το Σεπτέμβριο κερδίζουν άλλο ένα δίμηνο προετοιμασίας.
Η ανευθυνότητα, η προχειρότητα και οι παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας, προκαλούν σύγχυση στους μαθητές που εκτός του αναμενόμενου άγχους για το μέλλον τους, καλούνται τώρα να διαχειριστούν και τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας λίγο καιρό πριν την έναρξη των Πανελλαδικών.
Ως ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν θα αφήσουμε το μέλλον της νέας γενιάς, των παιδιών μας, έρμαιο στους πειραματισμούς και τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο θεσμός των πανελλαδικών εξετάσεων, παρά το αναπόφευκτο άγχος που δημιουργεί, αποτελεί διαχρονικά έναν θεσμό αξιοκρατικό, άμεμπτο, που επιτρέπει την ανέλιξη και την προκοπή των μαθητών.
Καλούμε την κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα, να εγκαταλείψει τις αλχημείες και τους πειραματισμούς, να σεβαστεί έστω αυτή την ύστατη ώρα, πριν απ΄όλα και πάνω απ΄όλα τον κόπο και τις θυσίες των υποψηφίων και των οικογενειών τους, που παλεύουν για την πρόοδο σε αυτό το απολύτως αφιλόξενο περιβάλλον.
Βεβαίως, σημερινά στελέχη του Υπουργείου δεν γνωρίζουν τι σημαίνει σεβασμός στους μαθητές , στην αγωνία, τους κόπους και την θυσία των παιδιών και των οικογενειών τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ίδια άτομα πριν από λίγα χρόνια, από άλλες θέσεις τότε, απεργούσαν κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων και απειλούσαν με καταλήψεις εξεταστικών κέντρων, αναγκάζοντας την τότε ηγεσία του Υπουργείου, να λάβει "αυστηρά" μέτρα για την διασφάλιση και εύρυθμη λειτουργία των πανελλαδικών εξετάσεων.
Δεσμευόμαστε πως θα παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις και θα παρέμβουμε άμεσα όποτε κριθεί εκ νέου αναγκαίο.
Με το μέλλον των παιδιών δεν θα επιτρέψουμε να παίζει κανείς.