Ένα νέο γραμμικό επιταχυντή δώρισε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, με τα εγκαίνια του νέου εξοπλισμού που έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία να γίνονται σήμερα.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, δίνονται πλέον περισσότερες λύσεις στη θεραπεία ογκολογικών ασθενών σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.
Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος αντικατάστασης μηχανημάτων ακτινοθεραπείας σε δημόσια νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ, αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση δέκα γραμμικών επιταχυντών (μηχανήματα ακτινοθεραπείας) σε επτά δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με νέους σύγχρονους και μεγαλύτερης ακριβείας επιταχυντές, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη θεραπεία καρκινοπαθών στη χώρα.
Παράλληλα, η δωρεά καλύπτει τη διετή δωρεάν συντήρηση του κάθε επιταχυντή, και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού με στόχο την εξασφάλιση της βέλτιστης λειτουργίας των ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων.
Το συνολικό έργο στα νοσοκομεία της χώρας αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018.

thessaliatv.gr