Θετική ήταν η απόκριση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, στο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την αναβίωση του ρολογιού της Λάρισας.

Συγκεκριμένα στο θέμα της διενέργειας ανοικτού σύνθετου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών προσχεδίων ενός σταδίου, κάτω των ορίων, με απονομή βραβείων με τίτλο: «ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ», όλες οι παρατάξεις ψήφισαν «ναι», με την «Ορμή Ανανέωσης» να ψηφίζει «λευκό».

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης εξήγησε πως, «η πόλη πρέπει να αποκτήσει ξανά το ισχυρό τοπόσημο της όχι μόνο για τους Λαρισαίους, αλλά στην ευρύτερη περιοχή».

Θετικά αποκρίθηκε και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου, συμφωνώντας πως, «είναι πολύ σημαντικό που έρχεται αυτός ο διαγωνισμός, Όλοι μας έχουμε περάσει από αυτό το σημείο. Θα συνδέσει την παλιά Λάρισα με αυτή του σήμερα. Προτείνουμε να δοθεί μία κατεύθυνση, που να δίνει το καλύτερο για την εικόνα της Λάρισας».

Με τον επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών»,  Παναγιώτη Γούλα, να προσθέτει πως, «πρέπει όμως να δοθούν οι κατευθύνσεις έτσι ώστε ο Δήμος να πάρει αυτό που θέλει».

Στην αντίπερα όχθη ο επικεφαλής της παράταξης «Ορμή Ανανέωσης», Νίκος Γαμβρούλας, τόνισε πως, «συμφωνούμε, αλλά δεν θα πρέπει να το δούμε σαν ένα μεμονωμένο γεγονός.

Ο λόφος του Φρουρίου είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη. Πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν έναν ενιαίο σύνολο. Πρέπει να δούμε πως θα διαχειριστούμε το λόφο του Φρουρίου γενικότερα. Προτείνουμε να αποσυρθεί το θέμα και να προχωρήσει πρώτα ο διαγωνισμός για το λόφο του Φρουρίου».

Τέλος ο επικεφαλής της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν», Κώστας Βαϊούλης, σημείωσε: «Το ρολόι να είναι ένα σύμβολο. Πρέπει να όμως να δούμε γενικότερα το λόγο του Φρουρίου. Προτείνουμε όμως να γίνει κι ένα τοπικό δημοψήφισμα».

tinealarissa.gr