Μετά από την πρώτη πολύ επιτυχημένη χρονιά, το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας- Ο.ΚΑ.ΝΑ., ξεκίνησε τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του, με νέα τμήματα και περισσότερες θέσεις για ενήλικες και παιδιά. Οι εγγραφές συνεχίζονται καθώς τα τμήματα υποστηρίχτηκαν με επιπλέον εκπαιδευτικό-επιστημονικό προσωπικό για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης.

Τα εργαστήρια γίνονται στο πανέμορφο νεοκλασικό κτήριο στην   Μανωλάκη 11Δ, στο κέντρο της  Λάρισας και η συμμετοχή όλων των παιδιών και των ενηλίκων είναι δωρεάν. Συνολικά  υλοποιούνται 5 διαφορετικά θεματικά εργαστήρια για παιδιά και νέους και 4 θεματικά εργαστήρια για ενήλικες, σε διάφορες ώρες και ημέρες της εβδομάδας. 

Πιο συγκεκριμένα:

Για παιδιά από 7 έως 14 ετών:

Θεατρική παιδεία

Χορός και μουσική

Εικαστικά

Παραμύθι

Για νέους από 14 έως 18 ετών:

Φωτογραφία

Χορός και μουσική

Για ενήλικες:

Δημιουργική Γραφή

Πολιτισμός και Ιστορία

Εθελοντισμός

Φωτογραφία

Τα εν λόγω εργαστήρια αξιοποιούν όλα τα οφέλη της δημιουργικής και καλλιτεχνικής έκφρασης αναδεικνύοντας κάθε φορά μια θεματική που σχετίζεται άμεσα με την πρωτογενή πρόληψη, δηλαδή με την ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων που συμβάλουν σ’ έναν υγιή τρόπο ζωής. 

Στα πλαίσια λειτουργίας του Εργαστηρίου Ζωής αναπτύσσονται θεματικές όπως: η επικοινωνία, η αυτοεκτίμηση, η έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων, η διαφορετικότητα, οι εξαρτήσεις, η διαχείριση συγκρούσεων, ο σχολικός εκφοβισμός και η επιθετικότητα, η εφηβεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εργαστήρι Ζωής έχει κριθεί ήδη ως καλή πρακτική πρωτογενούς πρόληψης και πρόκειται να μεταφέρει την τεχνογνωσία του σε άλλες αντίστοιχες δομές που θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε από Δευτέρα έως Παρασκευή από της 17.00 έως 20.00 και Σάββατο από τις 11.30 έως 13.30 στο τηλέφωνο 2410 555 936.