Τα Δ.Σ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων νομού Λάρισας και Ν. Μαγνησίας, στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Τρίτη 18 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ψήφισαν ομόφωνα, ψήφισμα-καταγγελία  για την απαράδεκτη, καταδικαστική απόφαση σε βάρος των στελεχών του αγροτικού κινήματος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις το 2017.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς για το λαϊκό κίνημα, καθώς μπορούν να συρθούν στα δικαστήρια ανά πάσα ώρα και στιγμή  ως ηθικοί αυτουργοί εκατοντάδες αγωνιστές, συνδικαλιστές του εργατικού κινήματος που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης και του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αμείωτους ρυθμούς συνέχισε την βιομηχανία διώξεων που είχαν ξεκινήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας πως ουσιαστικά εκφράζουν την ίδια αντιδραστική, αντιλαϊκή πολιτική ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.

Επιβεβαιώνεται πως απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας που διεκδικεί το δίκιο του, υπάρχει ενιαία εχθρική στάση από τις όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά, την οποία ποτέ δεν διατάραξε η όποια εναλλαγή υπήρχε ανάμεσά τους.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα σταματήσουν τους δίκαιους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών και όλων των εργαζομένων, με τις διώξεις και την καταστολή. Δίνουμε απάντηση με το δυνάμωμα της οργάνωσής μας, του κοινού  μας αγώνα."