Το περασμένο Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών  η απονομή των βραβείων του Ελληνικού Πολιτιστικού Όμιλου Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ.) στα πλαίσια του 8ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για το έτος 2017 σε όλα τα είδη του λόγου.
Το Α’ βραβείο Μυθιστορήματος απέσπασε ο Λαρισαίος Δημήτρης Απέργης για το έργο «Ο Ζεράρ & ο πατέρας». Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που το εν λόγω έργο βραβεύεται με τιμητική διάκριση καθότι είχε αποσπάσει επίσης το Α’ βραβείο Μυθιστορήματος από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών στις αρχές του έτους.
Ο Δημήτρης Απέργης γεννήθηκε στην Λάρισα το 1978. Σπούδασε Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο Σόλεντ του Σάουθαμπτον στην Αγγλία. Ζει στην Λάρισα. Έχει εκδώσει τρία βιβλία (σε ελληνική και αγγλική γλώσσα) τα οποία έχουν βραβευτεί από διάφορους φορείς. Τα βιβλία του είναι η νουβέλα «Jazz Room» και τα μυθιστορήματα «Στην Κομητεία του Ουίσκι» και «Ο Ζεράρ & ο πατέρας». Τα βιβλία πωλούνται μέσω ίντερνετ σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Η ιστοσελίδα του συγγραφέα με όλες τις σχετικές πληροφορίες είναι: www.dimitrisapergis.com

Ο Δημήτρης Απέργης έχει τιμηθεί αρκετές φορές με διακρίσεις για το λογοτεχνικό του έργο.  Το 2017 απέσπασε το Α’ βραβείο Μυθιστορήματος για το μυθιστόρημα «Στην Κομητεία του Ουίσκι» στον 7ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ. Το 2015 τιμήθηκε με το Β’ βραβείο Νουβέλας για την νουβέλα «Jazz Room» από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.  Το 2013 τιμήθηκε με Έπαινο Διηγήματος για το διήγημα «Λαβύρινθος» από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Το 2012 απέσπασε το Α’ βραβείο Διηγήματος για το διήγημα «Όξινη βροχή» από την εφημερίδα ΜΟΝΙΤΟΡ.
Το μυθιστόρημα «Ο Ζεράρ & ο πατέρας» είναι το τρίτο του βιβλίο. Υπόθεση του έργου: Η σχέση του Ζεράρ με τον πατέρα του είναι αλλόκοτη. Ο πατέρας του είναι ηλικιωμένος, γκρινιάρης, αλκοολικός, φαλλοκράτης, ομοφοβικός, αυταρχικός, σεξιστής, βωμολόχος. Υπάρχει όμως ένα άλλο πρόβλημα, πολύ σοβαρότερο. Ο πατέρας του Ζεράρ είναι στην πραγματικότητα νεκρός. Το οποίο σημαίνει ότι ο Ζεράρ είτε έχει παραισθήσεις ή βιώνει μία υπερβατική μεταφυσική εμπειρία. Οποιαδήποτε κι αν είναι η εξήγηση, ο Ζεράρ θα προσπαθήσει να ανακαλύψει την λύση στο μυστήριό του με την βοήθεια της οικογένειάς του και της ψυχιάτρου Δρ. Ιζαμπέλ Πινό.
Μία ρομαντική ιλαροτραγωδία ανατροπών για την ζωή, τον θάνατο, την αγάπη, την απώλεια, την απόγνωση και τον... φόνο.