Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, μιλώντας στη διαδικασία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.

«Τους τελευταίους μήνες είναι ορατή η αδυναμία του κ. Τσίπρα να συσπειρώσει το κόμμα του. Με το δεδομένο αυτό ήταν αναμενόμενο να εξαπολύσει ένα πυροτέχνημα σαν την πρόταση μομφής προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα. Με κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στρέφονται πλέον ανοιχτά εναντίον του, με την κοινωνία να βράζει που με νομοθετικές πρωτοβουλίες δικές του, εγκληματικές οργανώσεις πέφτουν στα μαλακά, με τα εσωτερικά αδιέξοδα του κόμματός του να έχουν γίνει δαμόκλειος σπάθη πάνω από την προεδρική του καρέκλα, επέλεξε αυτή τη στιγμή, τη στιγμή που η πανδημία του κορωνοιού κορυφώνεται και οι προκλήσεις από το ανατολικό μέτωπο κλιμακώνονται, να στραφεί κατά της κυβέρνησης», σημείωσε η κα Μπίζιου.

«Εμείς όμως σας ευχαριστούμε γιατί δίνετε στον ελληνικό λαό την ευκαιρία για μια ακόμη φορά να συγκρίνει την πολιτική μας και την πολιτική σας», υποστήριξε η Λαρισαία βουλευτής, σημειώνοντας πως «είναι προφανής, ίσως και κατανοητή, η προσπάθεια του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να διαφυλάξει το όνομά του από τις κατηγορίες που του απευθύνουν πρώην και νυν συνεργάτες του.

Το ακατανόητο είναι ότι επέλεξε αυτό το νομοσχέδιο για να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας. Στο χωριό μου λέμε «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάμε για σκοινί».

Ας θυμηθούμε κάποιες από τις πολιτικές σας.

Επί των ημερών σας διενεργήθηκαν πάνω από 25.000 πλειστηριασμοί. Το 2017 οι πλειστηριασμοί αυξήθηκαν κατά 64% σε σχέση με το 2016, ενώ το 2018 αυξήθηκαν κατά 185% έναντι του 2017.

Τα περισσότερα από τα σπίτια που βγήκαν στο σφυρί αφορούσαν κυρίως πρώτη κατοικία, αρκετά εκ των οποίων μάλιστα, βρίσκονται σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, όπως στη Νίκαια και στο Μοσχάτο. Το δίχως άλλο υπήρξατε ο προστάτης των φτωχών, πραγματικός Ρομπέν των Δασών.

Ο κόσμος ένιωσε στο πετσί του τι σημαίνει "κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη".

Επί των ημερών σας θεσμοθετήθηκε η άσκηση διώξεων σε όσους εμπόδιζαν τους πλειστηριασμούς.

Επί των ημερών σας συμφωνήθηκε η πώληση των κόκκινων δανείων σε funds.

Από τον Φεβρουάριο του 2019 αφήσατε την 1η κατοικία απροστάτευτη. Το δικό μας πρόγραμμα ʺΓΕΦΥΡΑʺ επανάφερε ουσιαστική προστασία και αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό των υποβληθέντων αιτήσεων. Μέσα σε 58 ημέρες δέχθηκε 131.155 αιτήσεις. Το νομοσχέδιο του Χρήστου Σταϊκούρα δίνει πραγματική διέξοδο στο βραχνά του ιδιωτικού χρέους. Εσείς θέλετε ο πολίτης να είναι όμηρος της ελεημοσύνης σας, επαίτης των επιδομάτων σας. Και το νομοσχέδιο αυτό είναι η ταφόπλακα των πολιτικών σας. Και αυτό δεν το αντέχετε», κατέληξε η κα. Μπίζιου.