Στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" των Λυριτζή - Οικονόμου, απάντησε για την ανεξαρτητοποίησή του και τα επόμενα βήματά του ο Λαρισαίος ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας που μέχρι πρότινος ήταν στο Ποτάμι. Μάλιστα υποστήριξε ότι δέχεται προσωπική επίθεση αναίτια από το κόμμα που ανήκε μέχρι πρότινος.
Ο κ. Μπαργιώτας απάντησε και για το λόγο που κράτησε την έδρα του μετά την ανεξαρτητοποίηση του λέγοντας: «Η διαφορά της δημοκρατίας από τα ελέγχόμενα κοινοβούλια είναι αυτό που κατοχυρώνεται και στο Σύνταγμα. Η πλήρης ανεξαρτησία σκέψης και έκφρασης γνώμης και ψήφου του Βουλευτή. Δεν υποχρεούται ο βουλευτής να παραδώσει την έδρα του, ίσα-ίσα θα πρέπει να το σκέφτεται καλά. Έχει δικαίωμα αν θέλει να παραιτηθεί. Το Ποτάμι έχει φτάσει να μου επιτίθεται προσωπικά και εγώ το θεωρώ κακό. Ποιος είναι αυτό που κρίνει την τάση ή την επιθυμία του σώματος σήμερα. Εγώ ακούω το Θέμα της ηθικής πλευράς. Αλλά τελικά κι εμένα θα με κρίνουν οι ψηφοφόροι. »
Μάλιστα τόνισε ότι το Ποτάμι τους τελευταίους 8 μήνες φυλλορροούσε είχε χάσει πολλά στελέχη. «Η κριτική που ακούω είναι ότι ο Μπαργιώτας είναι τέτοιος άλλος κάτι άλλο, αυτό δεν είναι πολιτική» λέει για την αντίδραση του ποταμιού ο Κώστας Μπαργιώτας.
Για το χώρο της Κεντροαριστερά και για την πιθανή ένταξή του σε αυτή ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού είπε: «Συζητάω με όλους. Αν εννοείτε παζάρια δεν υπάρχουν. θα ήθελα στην κεντροαριστερά να υπάρξει σύγκλιση της δημοκρατικής συμπαράταξης με την νέα κίνηση παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Είναι πολύ αρνητικό που δημιουργούνται δύο πόλοι στην Κεντροαριστερά. Αυτή ήταν μια από τις διαφωνίες της κατάρρευσης των συνομιλιών ΠΑΣΟΚ- Ποταμιού. Η προϋπόθεση είναι να είναι ένας ο πόλος αλλιώς νομίζω ότι δεν κάνουμε τίποτα στο χώρο της κεντροαριστερά», κατέληξε.