Τεχνικά θέματα και  λεπτομέρειες για την έναρξη των εργασιών για το έργο «Σύστημα Ελέγχου πρόσβασης στους πεζοδρόμους» καθορίζονται σήμερα στο πλαίσιο συσκέψεων που πραγματοποιούνται στο Δήμο Λαρισαίων, μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και στελεχών του ομίλου ΟΤΕ, που είναι ο ανάδοχος του έργου.
Ειδικότερα, από το πρωί πραγματοποιείται τεχνική σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων,  ενώ στις 4 το απόγευμα θα υπάρξει συνάντηση του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη με τον κ. Λυκούργο Αντωνόπουλο, Διευθυντή Ομίλου ΟΤΕ στη Διεύθυνση ICT (Information and communications technology).
Ως γνωστόν, το έργο είναι προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου με 680.000 ευρώ και από το ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Θεσσαλίας με το ποσό των 450.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί στην ουσία το πρώτο αλλά μεγάλο και καθοριστικό της Λάρισας στην κατεύθυνση της «έξυπνης πόλης» και θέτει οριστικό τέλος στην ανεξέλεγκτη χρήση των πεζοδρόμων από οχήματα.
Σύμφωνα με την μελέτη το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης  θα αφορά τις δυο πεζοδρομημένες περιοχές του εμπορικού κέντρου και της περιοχής του Φρουρίου.