Την ετήσια εκδήλωςή του πραγματοποιεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20.30, ο Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νεάπολης Λάρισας «ΠΕΛΑΣΓΟΣ».
Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πλατεία  της Νεάπολης, όπου οι χορεύτριες και οι χορευτές του συλλόγου θα παρουσιάσουν χορούς από τον Ξηροπόταμο Δράμας, την Ηράκλεια Σερρών, χορούς βλάχικους από τον Ασπροπόταμο Τρικάλων καθώς και χορούς από τους Ασβεστάδες Έβρου.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και οι χορευτικές ομάδες του Κέντρου Χορού ΤΡΙΚΚΗ από την πόλη των Τρικάλων καθώς και του Χορευτικού Συλλόγου από την πόλη του Μετσόβου.
Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι διοργανωτές ανέφεραν τα εξής:
Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Την Τρίτη στις 20:30 στην πλατεία της Νεάπολης Λάρισας ο Μορφωτικός Σύλλογος «Πελασγός» διοργανώνει μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση με χορούς και τραγούδια απ’ όλη τη Θεσσαλία. Ένας σύλλογος με βαθιά ιστορία και μεγάλη προσφορά στην παράδοση πρωταγωνιστεί στην εκδήλωση που στηρίζει και ενισχύει την παράδοση στο πέρασμα των χρόνων.
Αρωγός στην προσπάθεια αυτή στέκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία στέκεται δίπλα στους συλλόγους που αγαπούν και συμβάλλουν στη συντήρηση και διάδοση των παραδόσεων μας κρατώντας ζωντανή τη μνήμη.
Παράλληλα, μέσω αυτών των δραστηριοτήτων δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν στην εθνική ψυχή και να γίνουν ένας κρίκος της παράδοσης που δεν πρέπει να σπάσει ποτέ.
Επισημαίνω για πολλοστή φορά ότι η παράδοση είναι πολιτισμός, η παράδοση διώχνει τη σκόνη της καθημερινότητας από τη ψυχή μας και είναι σημαντικό καθώς χωρίς μνήμη και παράδοση δεν υπάρχει ελπίδα.
Συγχαρητήρια στον «Πελασγό», στα παιδιά, στους γονείς, στο Δ.Σ. και σε όσους έχουν συμβάλει ώστε να κρατήσουν… αναμμένη τη φλόγα της παράδοσης».
Χατζούλη Νικολέτα, Αντιπρόεδρος του Ε.Μ.Σ. «Πελασγός»: «Εκ μέρους του Δ.Σ. του και όλων των μελών του Συλλόγου  θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη για τη βοήθεια που μας δίνουν όλα αυτά τα χρόνια.
Ο «Πελασγός» επί σαράντα δυο χρόνια προάγει την παράδοση. Προσπαθούμε να δώσουμε σ’ όλους να κατανοήσουν το νόημα να κρατηθούν ζωντανά η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας.
Σας περιμένουμε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην πλατεία μας».