Τελέστηκε σε κλίμα βαθυτάτης συγκινήσεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος, ενώ στο μνημόσυνο συμμετείχε και ο Σεβ. Αυλώνος κ. Χριστόδουλος.

Πλήθος λαού κατέκλυσε από νωρίς τον ναό του πολιούχου της πόλεως προκειμένου να προσευχηθεί για την ανάπαυση της ψυχής του διατελέσαντος ποιμενάρχου του.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, λαμβάνοντας αφορμή από την σημερινή εορτή των Αγίων Πάντων, μίλησε για την σπουδαιότητα της αγιότητας στη ζωή μας ενώ έκανε εκτενή αναφορά στον μακαριστό αδελφό του κυρό Ιγνάτιο.

Πρό της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για την τιμητική τους παρουσία, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του προκατόχου του, τονίζοντας τις αρετές και τα χαρίσματα του.

Ακολούθως, άπαντες, κλήρος και λαός μετέβησαν στο μνήμα του μακαριστού, όπου τελέστηκε τρισάγιο από τον Ποιμενάρχη μας κ. Ιερώνυμο.

romfea.gr