Για ακόμη μια χρονιά ο Σύλλογος γυναικών δημοτικής ενότητας Συκουρίου διοργάνωσε μια επιτυχημένη εκδήλωση  την 16η γιορτή αμυγδάλου σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών (ΔΟΠΑΠΕΠ ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Π.Ε Λάρισας ) 

Συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Όσσας -Πουρναριου και Συκουρίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απεύθυναν  σύντομο χαιρετισμό εκτός απο το Δήμαρχο οι Βουλευτές κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος κ.Χρήστος  Κέλλας και κ.Γεώργιος Κατσαντώνης,   ο αντιπεριφερειάρχης κ.Χρηστος Καλομπάτσιος και ο πρόεδρος Δημοτικής κοινότητας Συκουρίου κ.Γεώργιος Καλότυχος  ,ακόμη παραβρέθηκαν στην εκδήλωση  ο Δήμαρχος Μουζακίου και προεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας  κ.Γεώργιος Κωτσός,ο πρόεδρος δημοτικού Συμβουλίου κ.Δημήτρης Τσέτσιλας,ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Νικόλαος Πουτσιάκας, οι αντιδήμαρχοι κ.Κώστας Νταφούλης ,Αστέριος Σαίτης,Αχιλλέας Διψάνας ,ο αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΤ κ.Ιωάννης Αργυριου ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Ευθύμιος Μπουζέκης, Χρήστος Τσάτσαρης ,Χρήστος Τσούγιας, ο πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου κ.Λάμπρος Ζάρρας , ο διοικητής πυροσβεστικής υπηρεσίας Λάρισας κ.Ιωάννης Ράπτης , εκρόσωπος της Ν.Ε Σύριζα Λάρισας κ.Ιωάννης Αρζουμανίδης,   πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων – Συλλόγων -Συνεταιρισμών . 

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ηταν ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου , και η Περιφέρεια Θεσσαλίας .

Ακόμη να ευχαριστήσουμε για την στήριξη της εκδήλωσης και τις εταιρίες του κ.Λανάρα (agronuts)   και κ.Ντίνα .

Επιστολή για καλή επιτυχία της εκδήλωσης που δεν  μπόρεσε να παραβρεθεί έστειλε και ο βουλευτής ΑΝΕΛ κ.Βασίλης Κόκκαλης 

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος σημείωσε:

ΓΙΟΡΤΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

10 Σεπτεμβρίου 2016

Κύριοι Βουλευτές,

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Κύριε Πρόεδρε της Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου,

Κυρία Πρόεδρε του Συλλόγου Γυναικών της Δημοτικής Ενότητας Νέσσωνα,

Συνάδελφοι στον α' και β' βαθμό Αυτοδιοίκησης,

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Αγαπητοί δημότες,

Φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στην καθιερωμένη γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο. Είναι η 16η γιορτή κατά σειρά από τότε που πρωτοξεκίνησε από τους συλλογικούς φορείς και τον πρώην Δ. Νέσσωνα. Έκτοτε καθιερώθηκε και αποτελεί θεσμό στα τοπικά δρώμενα.

Είναι ένας θεσμός πλέον στο Συκούριο, στο Δήμο Τεμπών και στο Νομό μας που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και τα βλέμματα παραγωγών, καταναλωτών και φορέων.

Είμαστε πλάι στον παραγωγό αμυγδάλου, είμαστε πλάι στον επαγγελματία της γης, είμαστε πλάι στους δημότες μας.

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια των αμυγδαλοπαραγωγών που δοκιμάζονται όλο τον χρόνο και αγωνιούν. Έχουμε τη χαρά να βρίσκουμε δίπλα μας  ανθρώπους με μεράκι που δεν τους λείπει η διάθεση προσφοράς.

Αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Τεμπών την χαιρετάει, την επιβραβεύει και την επιδιώκει στο μέλλον. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτό το θεσμό όπως και κάθε αξιόλογη προσπάθεια που κληρονομήσαμε γιατί πιστεύουμε ότι έτσι αναγνωρίζουμε και τιμούμε τους κόπους των παλαιότερων και τα όνειρα των νεότερων. 

Στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλους ότι θα είμαστε δίπλα και αρωγοί στην προσπάθειά σας πιστεύοντας ότι η ανάπτυξη θα έρθει από τις τοπικές κοινωνίες και την αγροτική παραγωγή με έργα ουσίας, άμεσης απόδοσης που δίνουν προστιθέμενη αξία στην τοπική και εθνική οικονομία.

Το γεγονός ότι το αμύγδαλο για την περιοχή της Δ.Ε. Νέσσωνα είναι μονοκαλλιέργεια και παράγεται ετησίως το 16 - 18% της ελληνικής παραγωγής αμυγδάλου αφενός αναδεικνύει τη δυναμικότητά του και αφετέρου καταδεικνύει την ανάγκη έργων υποδομής ώστε να δοθεί νέα ώθηση στην αγροτική καλλιέργεια στην ευρύτερη περιοχή.

Για το λόγο αυτό προετοιμάζουμε και ετοιμάζουμε μελέτες για την ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στο νέο ΕΣΠΑ, ενώ είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έγκριση και την υπογραφή από τον Γ. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιβαλλοντικής αδειοδότησης της «Μελέτης Ταμιευτήρα Πουρναρίου- Αμπελακίων» στη θέση Λιβαδότοπος. Πρόκειται για έργο ύψιστης σημασίας, το οποίο θα τροφοδοτήσει μεγάλο τμήμα του κάμπου δίνοντας τη δυνατότητα άρδευσης σε 7000 στρέμματα , βελτιώνοντας παράλληλα τη στάθμη του υδροφορέα και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του.

Να τονίσουμε εδώ ότι από τον Απρίλιο του 2011 και μέχρι σήμερα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη , πλήθος μελετών (όπως υδρολογική, Τοπογραφική, Γεωλογική. Γεωτεχνική, Σκοπιμότητας, Βιωσιμότητας, Υδραυλική , Τεύχη Δημοπράτησης κα.) έχουν κατατεθεί και εγκριθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στη Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών. 

Σήμερα από αυτό εδώ το βήμα κάνω έκκληση στους παρευρισκόμενους βουλευτές και μη να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα πίεσης προς το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από Τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου ένα έργο πνοής καθώς η κατασκευή του θα επιλύσει χρόνια υδρευτικά και αρδευτικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στη επόμενη γιορτή Αμυγδάλου το έργο θα έχει δημοπρατηθεί και θα κατασκευάζεται, γιατί μόνο τότε εκδηλώσεις σαν τη σημερινή αποκτούν αξία και ΝΟΗΜΑ. 

Κλείνοντας το σημερινό χαιρετισμό να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συμμετέχουν στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης:

Το Σύλλογο Γυναικών, την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τον ΔΟΠΑΠΕΠΤ του Δήμου μας, τους μαζικούς φορείς της περιοχής και όλους τους παραγωγούς που με την ευαισθησία τους και την εργατικότητά τους δίνουν προστιθέμενη αξία σ' αυτό το εκλεκτό αγροτικό προϊόν.

Ευχαριστώ όμως ιδιαίτερα όλους εσάς που είστε εδώ σήμερα. Την παρουσία σας την εκλαμβάνουμε ως παρουσία τιμής στους αμυγδαλοπαραγωγούς του Δήμου μας.

​​​​​Σας ευχαριστώ!