Μικρή ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα στην 24ωρη απεργία που κήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κυμάνθηκε σε μονοψήφια νούμερα. Στη Λάρισα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι, συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Κεντρική πλατεία της πόλης ενάντια στη «φορολογική και ασφαλιστική λαίλαπα» που προωθείται.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Γερασάκης εκπαιδευτικός, ο οποίος τόνισε πως «η σημερινή κινητοποίηση  αποτελεί προάγγελο για νέα 48ωρη απεργία όταν φέρει στη  βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ το νόμο λαιμητόμο που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση. Παλεύουμε για ανάκτηση των απωλειών όλων των εργαζομένων. Τα φορολογικά έσοδα που ψάχνει η η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ να τα αναζητήσει στο μεγάλο κεφάλαιο και να τα φορολογήσει με 45%».

Μεγαλύτερη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Ο.Τ.Α. κ. Ζήσης Γκαραλιάκος υποστήριξε πως η «σημερινή απεργία είναι απεργία αγώνα και προετοιμασίας για τους αγώνες που έρχονται στο μέλλον ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, που στόχο έχουν να κάνουν όσο γίνεται πιο φτωχό το λαό και πιο πλούσια μια μερίδα κεφαλαιοκρατών.

«Είναι μια καλή περίπτωση για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους η σημερινή μέρα», σημείωσε ο κ. Γκαραλιάκος «για  να δυναμώσουμε τη φωνή μας ετοιμάζοντας τη μεγάλη 48ωρη απεργία όταν και αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νόμο λαιμητόμο ασφαλιστικό στη βουλή, τότε να κλείσουν να πάντα».

Στο τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των νέων μέτρων και της κυβέρνησης.

ert.gr