Aπό τον περασμένο Αύγουστο ξεκίνησε η διαδικασία ρύθμισης οφειλών πολιτών προς την τοπική Αυτοδιοίκηση, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στις απαραίτητες κινήσεις μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου. Ενώ ο Δήμος Λαρισαίων περίμενε πάνω από επτά χιλιάδες οφειλέτες να ανταποκριθούν, μόλις χίλιοι προχώρησαν σ αυτήν την κίνηση με αποτέλεσμα 250 χιλιάδες ευρώ να εισρεύσουν στα δημοτικά ταμεία.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Λαρισαίων, Θάνο Αδαμόπουλο, συνολικά ρυθμίστηκαν οφειλές 4 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο αυτοί που ανταποκρίθηκαν ήταν στην πλειοψηφία τους μικροοφειλέτες, με αυτούς που χρωστούν μεγάλα ποσά να αδιαφορούν. ο κ. Αδαμόπουλος πάντως τονίζει ότι καλό θα ήταν να γίνει επανέναρξη της διαδικασίας, εκτιμώντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη της διαδικασίας, συνολικά 47 χιλιάδες Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα όφειλαν στον Δήμο Λαρισαίων περισσότερα από 24,4 εκατ. ευρώ, με τον Δήμαρχο, Απόστολο Καλογιάννη να τονίζει σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Αύγουστο ότι τα χρήματα που θα εισπράττονταν θα χρησιμοποιούνταν για έργα στην πόλη.
thessaliatv.gr (Χρυσόστομος Τρίμμης)