Aλλαξε ο σχεδιασμός, την τελευταία στιγμή, για τις μάσκες που θα διανεμηθούν τη Δευτέρα στα σχολεία της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Θ. Νασιακόπουλο, λόγω της αφόρητης πίεσης του χρόνου, θα δοθούν από 5 μάσκες μιας χρήσης σε κάθε μαθητή αντί των υφασμάτινων που θα διανεμηθούν από την Τετάρτη και μετά.

Τη διαδικασία της διανομής των μασκών, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς , σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας επίβλεψε ο δήμαρχος Κιλελέρ ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Διανεμήθηκαν σήμερα Σάββατο οι μάσκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, σε όλους τους νομούς με ευθύνη της ΠΕΔ Θεσσαλίας και σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Οι 530.000 μάσκες (5 ανά άτομο) που θα διανεμηθούν την Δευτέρα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς  είναι χειρουργικές και διανεμήθηκαν για να λειτουργήσουν αρχικά τα σχολεία.

Αυτή η επιλογή των χειρουργικών μασκών έγινε λόγω της αφόρητης πίεσης του χρόνου. Μέχρι την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, το αργότερο, θα έχουν διανεμηθεί και οι πάνινες μάσκες,  σε ατομική συσκευασία σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Δηλώνω ότι έχουν ήδη απολυμανθεί όλα τα σχολεία  και έχουν διανεμηθεί τα προβλεπόμενα αντισηπτικά.

Ως πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας έχω επικοινωνήσει με όλους τους δημάρχους με τους οποίους συμφωνήσαμε τη διαδικασία της έγκαιρης  και ασφαλούς διανομής του υλικού.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι παρούσα και μέχρι την τελευταία στιγμή δίνει τον αγώνα για να λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα με ασφάλεια».