Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και Στ’ τάξης της Σχολής Καραβάνα στο πλαίσιο της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης της Actionaid (8 – 12/4/2019) και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης (22 Απριλίου) θα πραγματοποιήσουν στο κέντρο της πόλης μια πορεία διαφορετική από τις άλλες!
Σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και την Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας, θα κάνουν μια «Πορεία με στόχο…» την ανάδειξη της Λάρισας ως Βιώσιμη Πόλη στις 9/4/2019. Κατόπιν συνεννόησης με τον Αντιδήμαρχο, οι εκπαιδευτικοί των τάξεων σχεδίασαν μια πορεία ανάδειξης των ενεργειών που έχουν γίνει στην πόλη μας, ως τώρα σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά.
Η δράση αυτή πρόκειται να ενταχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου «Η πόλη που μαθαίνει». Θα ακολουθηθεί πορεία με σημείο έναρξης την Κεντρική Πλατεία και κατάληξη στο Α’ Αρχαίο Θέατρο, όπου οι μαθητές θα εισέλθουν στον χώρο και θα ξεναγηθούν από ΤΗΝ υπεύθυνη της Εφορίας Αρχαιοτήτων και τελικά θα βρεθούν στο Β’ Αρχαίο Θέατρο. Εκεί θα συζητήσουν τις απορίες και τις προτάσεις τους  με τον Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η συγκεκριμένη δράση εναρμονίζεται με τον 11ο στόχο που ανήκει στους 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ του ΟΗΕ, που μελετά η Στ’ τάξη αυτή τη χρονιά.