Η πολίστρια Αθηνά Κολτσίδα του Χρήστου, Λαρισαία με καταγωγή από τους Γόννους, θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα σε μία ακόμα σημαντική διεθνή διοργάνωση. Από τις 19 ως τις 30 Αυγούστου πραγματοποιείται στην Ταϊπέι η καλοκαιρινή Πανεπιστημιάδα και ανάμεσα στις χιλιάδες συμμετοχές θα είναι οι Ελληνίδες φοιτήτριες-αθλήτριες του πόλο.
Η Πανεπιστημιάδα  (Universiade) είναι μια διεθνής αθλητική διοργάνωση πολλών σπορ, στην οποία μετέχουν αθλητές που είναι φοιτητές ή σπουδαστές ανωτάτων σχολών. Υπάρχει θερινή και χειμερινή διοργάνωση για τα αντίστοιχα σπορ. Οι αγώνες διοργανώνονται από τη Διεθνή Πανεπιστημιακή Ομοσπονδία Αθλητισμού (International University Sports Federation ή FISU). Η ονομασία τους προήλθε από συνδυασμό των λέξεων Πανεπιστήμιο (University) και Ολυμπιάδα (Olympiad).  Το καθιερωμένο event διεξάγεται ανά δύο χρόνια, είναι ένας αναγνωρισμένος θεσμός με πιστοποιημένες διαδικασίες και δομές και το δεύτερο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως μετά την Ολυμπιάδα. Φέτος είναι η 29η  και συγκεντρώνει σχεδόν 12.000 αθλητές και συνοδούς από 131 χώρες. Στο πρόγραμμά του έχει συνολικά 22 αθλήματα και οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 19 έως τις 29 Αυγούστου.


Η Αθηνά Κολτσίδα είναι φοιτήτρια στο ΑΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων – Κατεύθυνση Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας και παράλληλα είναι παίκτρια του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας (ομάδα της Α1) και παίκτρια της Εθνικής Πανεπιστημιακής.
Εμείς από δω να ευχηθούμε στην ίδια και τις συμπαίκτριές της καλή επιτυχία.

http://dzg10.blogspot.gr/2017/08/m-29.html