Τη λήψη συγκεκριμένων προστασίας από τον κορωνοιό, στα ειδικά σχολεία, ζητά από το υπουργείο Παιδείας, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταφέροντας όπως τονίζει την αγωνία, το άγχος και την ανασφάλεια των γονέων των παιδιών.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«… Συμμεριζόμενοι  την αγωνία των γονιών, το άγχος και την ανασφάλεια για το μέλλον των παιδιών τους, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως:

• Τη μέριμνα για τη συχνή διενέργεια δωρεάν tests Covid-19 σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π., οδηγούς, συνοδούς και σε όλο το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με μαθητές, έτσι ώστε να αποφευχθεί τυχόν διασπορά του ιού στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε…

• Τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στα Ειδικά σχολεία με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες με την αξιοποίηση όλων των  διαθέσιμων υποδομών.

• Την άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού (Εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ-ΕΒΠ, καθαριότητας) στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. με την  πρόβλεψη για την αναπλήρωση των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν άδειες είτε επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε τις άδειες ειδικού σκοπού που δικαιούνται, χωρίς τους περιορισμούς που θέτει η Υπουργική Απόφαση

• Την εξασφάλιση επάρκειας σε όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής υγείας και προστασίας, καθαριότητας και απολύμανσης των σχολείων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Ε.Ο.Δ.Υ.

• Τη διεπιστημονική υποστήριξη των μαθητών που λόγω σοβαρών νοσημάτων παραμένουν στο σπίτι τους, με κάθε πρόσφορο μέσο, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.»

ert.gr