Το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται στη Λάρισα το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή.

Όπως ειπώθηκε σε σχετική συνέντευξη Τύπου «ήδη έχουν ξεκινήσει οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να απλώνουν αυτό το μήνυμα σε κάθε γειτονιά και χωριό του Νομού μέσα από μια σειρά προφεστιβαλικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεχωρίζει την 1η μέρα η συζήτηση στην κεντρική σκηνή με θέμα «Ατομική ελευθερία, μύθοι και πραγματικότητα,. Το παράδειγμα της τoξικοεξάρτησης» αναδεικνύοντας ζητήματα με αφορμή και την λειτουργία των χώρων εποπτευόμενης χρήσης. Επίσης ξεχωρίζει η συναλία-stand up comedy με τους «Τσολιάς εν δε τσόλια μπαντ» από την Ελληνοφρένεια.

Την 2η ξεχωρίζει η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με τον γραμματέα του Κ.Σ.της ΚΝΕ και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αμπατιέλο Νίκο. Επίσης θα παρουσιάσουμε ένα μουσικό και αφηγηματικό αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Η βραδιά θα κλείσει με την μεγάλη συναυλία των ΠΥΞ-ΛΑΞ.

Στο φεστιβάλ μας θα λειτουργεί και τις 2 ημέρες των εκδηλώσεων χώρος δραστηριοτήτων με συναυλίες ερασιτεχνικών σχημάτων την 1η μέρα και επίδειξη μαχητικών αθλημάτων την 2η μέρα.»