Με σύνθημα «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!...", τον Σοσιαλισμό!» ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 45o Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Λάρισα.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν 14-15 Σεπτεμβρίου στην Κοίτη του Πηνειού.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει πλούσιες δραστηριότητες ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν την πρώτη ημέρα: Η συζήτηση στην κεντρική σκηνή με θέμα «Ατομική ελευθερία, μύθοι και πραγματικότητα.

Το παράδειγμα της τοξικοεξάρτησης» με ομιλητή τον Παναγιώτη Κατηφέ, μέλος του τμήματος κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί με την παράσταση του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη «Τσολιάς εν δε Τσόλια μπαντ», ενώ σε ξεχωριστό χώρο δραστηριοτήτων στο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα και party με τον dj Baghdad.

Τη δεύτερη ημέρα θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ με την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο.

Όσον αφορά το πολιτιστικό πρόγραμμα της δεύτερης μέρας, στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί Μουσικό - Αφηγηματικό αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, ενώ η βραδιά θα κλείσει με τη μεγάλη συναυλία των «Πυξ Λαξ».

Παράλληλα, και τις δύο μέρες στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν στέκια με ξεχωριστές δραστηριότητες όπως:  Μαθητικό στέκι με escape room με θέμα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο», φοιτητικό στέκι με έκθεση για τη συμβολή της ΚΝΕ στην οργάνωση του φοιτητικού κινήματος, στέκι για τους νέους εργαζόμενους με έκθεση comic “The working dead”, στέκι γυναικών με συζητήσεις για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και την Προσχολική Αγωγή.

Όπως κάθε χρονιά, στο Φεστιβάλ θα λειτουργεί παιδότοπος με Θέατρο Σκιών και χώρος για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ. Ενώ ξεχωριστή θέση στο Φεστιβάλ θα έχει η κεντρική έκθεση που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς με τίτλο: «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε».