Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό είχε το προεδρείο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης ν. Λάρισας στο πλαίσιο της ενημέρωσης αλλά και της συνεργασίας για τα μέτρα προφύλαξης ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «Συναντηθήκαμε με τους ανθρώπους της εστίασης με αντικείμενο συζήτησης την ασφάλεια των μαγαζιών τους.

Στόχος είναι να κάνουν τα μαγαζιά τους, την έξοδο και τη διασκέδαση πιο ασφαλή. Αυτός είναι ο στόχος τους και αυτό θέλουν. Προσαρμόζουν τους χώρους εστίασης και το προσωπικό τους στους νέους αυστηρότερους κανόνες αυξημένης ασφάλειας που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα υγείας.

Επικροτώ την προσπάθεια τους γιατί ο δρόμος της επιστροφής στην κανονικότητα είναι μακρύς και δύσκολος. Πρέπει να μείνουμε όλοι ασφαλείς αλλά παράλληλα να προφυλάξουμε την κοινωνική ισορροπία.

Αν μειωθεί το εισόδημα ή χαθούν θέσεις εργασίας τότε χάνεται η φυσική ισορροπία. Πρέπει άμεσα να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες για να μη χάσουμε αυτά που είχαμε. Κλειδί σε όλη τη διαδικασία είναι η ασφάλεια.

Οι έλεγχοι από τα συνεργεία των Διευθύνσεων Υγείας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεχίζονται σε καθημερινή βάση για την ασφάλεια των πολιτών».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης ν. Λάρισας Αλέξανδρος Σακελλάρης υποστήριξε τα εξής:

«Συναντηθήκαμε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για να ενημερωθούμε για τα νέα δεδομένα. Συμφωνούμε απόλυτα και πρώτο μέλημά μας είναι να παραμείνουμε ασφαλείς.

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν κάνει τις απαραίτητες απολυμάνσεις καθώς και τεστ στο προσωπικό τους. Θεωρούμε είμαστε σε ένα καλό επίπεδο αλλά μπορούμε κα καλύτερα. Στόχος είναι να είμαστε σε ασφαλή καταστήματα και οι πελάτες να απολαμβάνουν τα προϊόντα μας με ασφάλεια».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Νεολαίας, Απασχόλησης και Δια Βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, ο Αντιπρόεδρος ΣΙΚΑΕΛ Νίκος Αθανασούλης και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Λιάπης.