Με το Δ.Σ. του Συνδέσμου ιδιοκτητών καφέ – μπαρ και καφετεριών ν. Λάρισας, συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Νίκος Γαμβρούλας, μαζί με το μέλος της Ορμής Ανανέωσης και ιδιοκτήτη καφετέριας Πέτρο Καλτσίδη. Τον σύνδεσμο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Σακελάρης, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Αθανασούλης και ο Γραμματέας Βασίλης Λιάπης. Τα 2 μέρη είχαν μια μακρά συζήτηση σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο της καφεστίασης, αλλά και της πόλης γενικότερα.
Συμφώνησαν απόλυτα στην άποψη πως, η πόλη μας δυστυχώς δεν έχει καταφέρει να αναδείξει τα δυνατά της σημεία, όπως το Αρχαίο Θέατρο, τον λόφο του φρουρίου, τον Πηνειό ποταμό, τον Ιπποκράτη, την αγροτική της ιστορικότητα κτλ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πολύ χαμηλά στην επιλογή των τουριστών και των εκδρομέων. Με δεδομένη την ανάγκη η Δημοτική αρχή και οι εμπλεκόμενοι φορείς, να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την ανάδειξη και προβολή αυτών των σημείων και γεγονότων, ο κλάδος της εστίασης ιδιαίτερα στην Λάρισα λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται εκεί, αλλά και των ποιοτικών υπηρεσιών που προσφέρουν στους καταναλωτές, θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του τουριστικού προιόντος της πόλης.
Μεταξύ άλλων συμπέραναν πως:
Α) Οι πολύ καλές υπηρεσίες που ήδη προσφέρουν τα καταστήματα εστίασης της Λάρισας στους καταναλωτές, είναι γνωστές σε όλη τη χώρα και αυτό είναι δυνατόν να διασφαλιστεί με πιστοποιητικά ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε κάθε επισκέπτης νααπολαμβάνει ποιοτικές υπηρεσίες σε όλα τα καταστήματα της πόλης.
Β) Η Λάρισα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την φήμη ως «η πόλη του καφε» και άμεσαο Δήμος να συνδράμει στην διοργάνωση φεστιβάλ, αλλά και εκθέσεων σχετικά με τον συγκεκριμένο κλάδο, προσελκύοντας έτσι ανθρώπους και επιχειρηματίες από όλη την χώρα.
Γ) Τα καταστήματα εστίασης στην πόλη μας διαχειρίζονται εκατοντάδες τόνους γυαλιού, κάτι το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Δήμος, με την παροχή μειωμένων δημοτικών τελών, κάθε φορά που ένα κατάστημα ανακυκλώνει μια συγκεκριμένη ποσότητα από γυαλί.
Δ) Σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα,θα πρέπει οι επιχειρηματίες της εστίασης να σέβονται πλήρως τα προβλεπόμενα όρια, και να μην δρουν ανεξέλεγκτα δημιουργώντας πρόβλημα στους πεζοδρόμους και τους περαστικούς. 
Ο Νίκος Γαμβρούλας επίσης τόνισε πως: «Δική μας επιδίωξη είναι να ενισχύσουμε με κάθε τρόποτους κλάδους εκείνους, που θα μπορούσαν να συμβάλουν δυναμικά στην ανάπτυξη της πόλης, όπως ο αγροτικός τομέας, ο τουριστικός τομέας, η ενέργεια, οι μεταφορές αλλά και οι καινοτόμες υπηρεσίες στις σύγχρονες τεχνολογίες, στην πληροφορική κτλ.
Θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους της πόλης να δημιουργήσουν, να παράγουν, να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να κάνουμε ότι μπορούμε να τους κρατήσουμε εδώ, ανακόπτοντας την μαζική τους φυγή προς το εξωτερικό. Η πόλη μας μπορεί να γίνει ο τρίτος πόλος ανάπτυξης της χώρας, με ένα μητροπολιτικό Δήμο, όπου οι κάτοικοί του θα ζουν καλά και θα ευημερούν.
Σε μία πόλη σύγχρονη, ανεπτυγμένη και με το τουριστικό της προϊον ισχυρό, ο κλάδος της εστίασης με υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών, θα μπορούσε να απολαύσει τα οφέλη της ευημερίας των πολιτών και να ενισχύσει από την μεριά του τον Δήμο με τα υψηλά έσοδα που θα του προσφέρει.»