Μια αποστροφή του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου (σ.σ. είναι και Θεσσαλός από την Καρδίτσα) ο οποίος είπε, ενδεχομένως χαριτολογώντας, ότι οι πυροσβέστες από τη Θεσσαλία που βρέθηκαν στη Χίο για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς έκαναν διακοπές, πυροδότησε μια έντονη ανακοίνωση από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα σε αυτή αναφέρεται:

«Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού και των εντολών του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, οχήματα και πυροσβέστες από την περιφέρεια Θεσσαλίας μετακινήθηκαν για να συνδράμουν στη μεγάλη πυρκαγιά της Χίου, όπως έγινε ομοίως μέχρι τώρα φέτος και στις πυρκαγιές στα Δερβενοχώρια και τη Σάμο, όπως γίνεται κάθε φορά που ζητούνται ενισχύσεις σε κάθε γωνιά της χώρας κάθε καλοκαίρι.

Στην πυρκαγιά της Χίου επιχειρούν για τέταρτη ημέρα 5 οχήματα με 21 πυροσβέστες από τη Θεσσαλία οι οποίοι έχουν χωριστεί σε ομάδες και δουλεύουν εναλλάξ περίπου 28 ώρες συνεχόμενες και 20 ξεκουράζονται.

Στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου ανέφερε ειρωνικά πως οι δυνάμεις που έφτασαν για ενίσχυση στο νησί ήταν υπερβολικές και ότι οι πυροσβέστες πήγαν για διακοπές στη Χίο!!!!!

Έλεος και ντροπή κύριοι του ΣΚΑΙ. Οι συνάδελφοι που θα γυρίσουν μετά από μία εβδομάδα πιθανώς να συνεχίσουν την εργασία τους στις βάρδιες των σταθμών για άλλο ένα ή και δύο 24ωρα… Μία εβδομάδα μακριά από τις οικογένειές τους με ατελείωτες ώρες υπερεργασίας τις θεωρείτε διακοπές!!

Πιθανόν να εννοείτε ότι με τους πενιχρούς μισθούς οι πυροσβέστες δεν μπορούν να κάνουν πια  διακοπές την τελευταία εξαετία των μνημονίων και βρίσκουν την ευκαιρία να επισκέπτονται τα Ελληνικά νησιά στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες για 19 και πλέον ώρες σε πολεμικά μεταγωγικά πλοία…

Η χρησιμοποίηση των πυροσβεστών (των πρώτων στην εκτίμηση των Ελλήνων πολιτών σε αντίθεση με τα τηλεοπτικά κανάλια) για πιθανούς μικροπολιτικούς σκοπούς είναι τουλάχιστον απαράδεκτη!! Κάποιοι κύριοι  με παχυλούς μισθούς καλύτερα να πλένουν το στόμα τους πριν μιλήσουν για τους πυροσβέστες.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τις αυτοδιοικητικές αρχές του νησιού, τους πλοιοκτήτες της περιοχής, τη Διοίκηση και το σωματείο των πυροσβεστών του βορείου Αιγαίου για τη Διοικητική μέριμνα και τις διευκολύνσεις που παρέχουν σε όλα τα πληρώματα που μετέβησαν στο νησί.

Ελπίζουμε σε αντίστοιχο συμβάν στην περιοχή μας, κάτι το οποίο απευχόμαστε, οι φορείς της περιοχής μας να παράσχουν την ίδια και καλύτερη φιλοξενία και διευκόλυνση σε μεταφερόμενες δυνάμεις πυρόσβεσης».