Με τον Λαρισαίο εικαστικό Χρήστο Παπανικολάου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον κυκλικό κόμβο που υλοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην συμβολή της Κ. Καραμανλή με την οδό Βόλου, όπου τοποθετήθηκε και η νέα εικαστική δημιουργία του Χρ. Παπανικολάου.

Ο κ. Καλογιάννης συζήτησε εκτενώς με τον κ. Παπανικολάου για το έργο του, ενώ σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε τα εξής:

"Ο Χρήστος Παπανικολάου είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους εικαστικούς καλλιτέχνες της πόλης μας  με μεγάλη εμβέλεια και η προσφορά του στην τέχνη και την Λάρισα είναι μακρόχρονη. Ο ίδιος με τα έργα του έχει συμβάλει στη σύγχρονη αισθητική της πόλης.

Το έργο που τοποθετήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον κόμβο της οδού Βόλου με την λεωφόρο Καραμανλή είναι μια σημαντική εικαστική παρέμβαση  που ήδη έχει προκαλέσει μια μεγάλη συζήτηση, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό τον βασικό ρόλο της τέχνης που δεν είναι άλλος από το να ανοίγει δρόμους στη σκέψη, στην αίσθηση και την αισθητική.

Είμαι βέβαιος πως η ολοκλήρωση της εγκατάστασης και ο διάλογος   που ήδη ξεκίνησε θα αποδώσουν στο βάθος του χρόνου τη διάσταση του έργου που αναμφίβολα ενισχύει με θετικό τρόπο την εικαστική ταυτότητα της πόλης μας.»

Από την πλευρά του ο κ. Παπανικολάου, επεσήμανε τα παρακάτω:

«Η παρουσία του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη σήμερα εδώ, είναι μια επιβεβαίωση του χαρακτήρα της Λάρισας, ως μιας πόλης φιλικής στον πολιτισμό, ανοικτής και συνεκτικής. Είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ένα μέλλον στο οποίο όλοι έχουμε υποχρέωση να συμβάλουμε με τις δυνάμεις μας για να γίνει όσο το δυνατόν πιο ισχυρό, με όρους πολιτισμού, δημιουργίας και αισθητικής αρτιότητας.

Τον ευχαριστώ για την παρουσία του και δηλώνω απερίφραστα πως ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ένας ταπεινός υπηρέτης της πόλης μου, αφού για μένα αυτή είναι η μέγιστη τιμή.»