Σε συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λυδία Κονιόρδου, συμμετείχε την Παρασκευή 19 Μαΐου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Άννα Βαγενά. Στην ατζέντα της συζήτησης… τι άλλο, παρά η πολιτική του Υπουργείου σχετικά με την προώθηση της πολιτιστικής παραγωγής, αλλά και το σχέδιο του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος του Κιλελέρ που η Λαρισαία βουλευτής «τρέχει» εδώ και καιρό.
Από τη σύσκεψη προέκυψαν πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες σχετικά με την εξέλιξη και κυρίως τη σύνδεση αυτού του σχεδίου με έναν ευρύτερο σχεδιασμό δράσεων και πρωτοβουλιών για τη συνολική αναβάθμιση των σχέσεων του πολιτισμού με την αγροτική ανάπτυξη στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού να συμβάλλει ενεργά στη χρηματοδότηση της ελεύθερης και νεανικής καλλιτεχνικής παραγωγής.
Όπως σημείωσε η κυρία Κονιόρδου: «Για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, το Υπουργείο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσει παραγωγές ομάδων ελευθέρου θεάτρου αλλά και χορού, διαθέτοντας πιστώσεις ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Η προκήρυξη έχει ήδη δημοσιευτεί και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η περίοδος αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα, χωρίς να αποκλείεται και μια μικρή παράταση. Είναι σημαντικό ότι τα χρήματα αυτά θα προκαταβληθούν στους εγκεκριμένους δικαιούχους, ενώ δίνεται βαρύτητα στην ελεύθερη καλλιτεχνική δημιουργία».
Η Άννα Βαγενά συνεχάρη την Υπουργό γι’ αυτή της την πρωτοβουλία που θέτει το ελεύθερο θέατρο στη θέση που του αξίζει, στο επίκεντρο της εθνικής στρατηγικής για τον πολιτισμό.