Από τις 4.30 σήμερα τα ξημερώματα ξεκίνησε από το πολυμελές κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και το κλιμάκιο των στελεχών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης η επιχείρηση μεταφοράς της σορού του 42χρονου αναρριχητή που έχασε τη ζωή του χθες στον Ολυμπο.

Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε μαζί με ένα ακόμη άτομο σε δύσβατη περιοχή του Ολύμπου στη θέση «Στεφάνι», λίγο πριν το Μύτικα προ δύο ημερών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο βουνό και δυστυχώς έχασε τη ζωή του.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας η υπεύθυνη επικοινωνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μ. Κουρκουτά, επεσήμανε ότι το ελικόπτερο Super Puma έφυγε σήμερα το πρωί από τη Λήμνο και με μια ενδιάμεση στάση στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα για ανεφοδιασμό, θα κατευθυνθεί στον Όλυμπο για να παραλάβει την σορό του άτυχου ορειβάτη.

Η σορός του 42χρονου θα μεταφερθεί μέσω ορειβατικών μοναπατιών σε πλάτωμα όπου θα μπορεί να προσγειωθεί το ελικόπτερο για να την παραλάβει και να την μεταφέρει σε νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δεύτερος ορειβάτης ένας 52χρονος, εντοπίστηκε χθες από την ΕΜΑΚ και μεταφέρθηκε ασφαλής σε καταφύγιο «Αποστολίδης» στην περιοχή.

ert.gr