Η Λάρισα πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, πόλη του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, προσελκύει κατά την εορταστική περίοδο χιλιάδες επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό, με αφορμή το χριστουγεννιάτικο «Πάρκο των Ευχών».
Σε μια έκταση 64 στρ. και σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από το κέντρο της πόλης, στο άλσος του Πηνειού, το «Πάρκο των Ευχών», ήδη από τις 7 Δεκεμβρίου, υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με μεγαλύτερο διάκοσμο, σε σχέση με πέρυσι, με περισσότερα θεματικά σπιτάκια και με πλήθος δραστηριοτήτων.
Μουσικοχορευτικά δρώμενα, συναυλίες, παιχνίδια και κεράσματα, face painting, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές και κουκλοθεατρικές παραστάσεις, τσίρκο δρόμου, σόου με σαπουνόφουσκες, παραμυθοαφηγήσεις και άλλα πολλά διασκεδάζουν τους επισκέπτες, καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. 

Ταχυδρομείο του Αη Βασίλη
Το όμορφο κόκκινο γραμματοκιβώτιο του Αη Βασίλη σας περιμένει να ρίξετε το γράμμα σας, και οι ευχές σας, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!
Η Παραμυθοχώρα και το Εργαστήρι των Ξωτικών όπου θα φτιάξετε χειροτεχνίες, πρωτότυπες κατασκευές και ζωγραφιές χριστουγεννιάτικων εικόνων. Το σπίτι ζωγραφικής προσώπου με πινέλα, χρώματα, μαγικές παλέτες, αστερόσκονες και γιορτινά σχέδια, ήρωες και καρικατούρες. Το παλάτι της Βασίλισσας του Πάγου και η Αλίκη στην Χώρα των Ευχών.
Η Ακαδημία των Μικρών Μάγων σ’ ένα συναρπαστικό κάστρο με ταχυδακτυλουργικά, μαγικά κόλπα, ιπτάμενες σκούπες, ξόρκια, άπειρα μαγικά φίλτρα, μαθήματα, μαγικές παραστάσεις και όλα αυτά πασπαλισμένα με χριστουγεννιάτικη αστερόσκονη.
Και βεβαίως, το Σπίτι του Αη Βασίλη με φόντο τη Λίμνη των Χριστουγέννων, εκεί όπου θα σας καλωσορίσει ο Αγιος στο σπίτι του, με μια ζεστή αγκαλιά, και θα βγείτε και αναμνηστική φωτογραφία!
Λίμνη των Χριστουγέννων
Στην πανέμορφη τεχνητή Λίμνη των Χριστουγέννων που απλώνεται σε έκταση 4 στρ., βρίσκεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 24 μ., στολισμένο με λαμπιόνια, δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό.
Εκεί και το παγοδρόμιο, το οποίο είναι μεγαλύτερο από πέρυσι, και η επιφάνειά του φτάνει τα 950 τετραγωνικά μέτρα.
Στο «Πάρκο των Ευχών» λειτουργεί και χριστουγεννιάτικη αγορά με ξύλινα σπιτάκια που πουλούν κάθε λογής καλούδια.

«Πάρκο των Ευχών», πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά με πρωτοβουλία του δήμου Λαρισαίων. Ανοιξε τις πύλες του στις 7 Δεκεμβρίου, και λειτουργεί καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με πλήθος δραστηριοτήτων. Σήμερα, μεταξύ άλλων, στη Μεγάλη Σκηνή, έχει συναυλία συνόλου Jazz Μουσικού σχολείου (12.00 – 13.00), παραδοσιακά κάλαντα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας (17.30 – 18.30), παραδοσιακούς χορούς από την Ελλάδα (19.00 – 21.00). Η διάρκεια του «Πάρκου των Ευχών» θα είναι έως τις 6 Ιανουαρίου 2019 ((www.parkoefxon.gr,, τηλ. 2413 500361).
Info
    Απόσταση: Από Αθήνα ακολουθείται την εθνική οδό για Θεσσαλονίκη και βγαίνετε στην έξοδο για Λάρισα. Θα διανύσετε περίπου 360 χλμ. Αλλος τρόπος για να φτάσετε είναι με το τρένο, με καθημερινά δρομολόγια. Από Θεσσαλονίκη θα διανύσετε 150 χλμ.
    Διαμονή: Η Λάρισα διαθέτει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και η δυναμικότητά της αγγίζει περί τις 2.500 κλίνες. Για την εορταστική περίοδο, όπως αναφέρει στο «Εθνος της Κυριακής» η πρόεδρος των ξενοδόχων Ειρήνη Παπαϊωάννου – Γαβαλά, «οι πληρότητες είναι υψηλές και σε ικανοποιητικά επίπεδα». Σ’ ότι αφορά τις τιμές, όπως επισημαίνει η πρόεδρος, είναι μεταξύ 50 – 80 ευρώ, το δίκλινο με πρωινό, ανάλογα τα αστέρια του ξενοδοχείου.

Tips
    Επισκεψιμότητα στο «Πάρκο των Ευχών»: Η είσοδος στο «Πάρκο των Ευχών» είναι δωρεάν, εκτός από το λούνα παρκ, το καρουζέλ, το πολικό εξπρές, το παγοδρόμιο. Οπως ενημερώνει το «Εθνος της Κυριακής» ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Λάρισας, Παναγιώτης Νταής, «πέρυσι, πρώτη χρονιά, επισκέφτηκε το ‘Πάρκο των Ευχών’ περίπου 700.000 κόσμος. Φέτος, υπολογίζουμε να έχουμε πολύ περισσότερους επισκέπτες, που θα έρθουν από όλη την Ελλάδα αλλά και από Βαλκάνια και Τουρκία».
    Επίσκεψη από μαθητές: Για 2η χρονιά το «Πάρκο των ευχών» υποδέχεται τα σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα προσφέροντας ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις. Πέρυσι, το Πάρκο επισκέφτηκαν περίπου 13.000 μαθητές, και φέτος υπολογίζεται, σύμφωνα με τον κ. Νταή, ότι θα φτάσουν τους 20.000. Για να δηλώσετε την παρουσία του σχολείου ή του γκρουπ στο «Πάρκο των Ευχών», επικοινωνήστε με το Κέντρο Ενημέρωσης Δ. Λαρισαίων στο τηλ. 2413 500 361.
    Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας: Τα 2.000 περίπου εκθέματα προέρχονται από ανασκαφές που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 20ου αι. μέχρι σήμερα στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Στο Διαχρονικό Μουσείο, ήδη από τις 2/12 εγκαινιάστηκε περιοδική έκθεση με τίτλο «Ελπίδα και Πίστη: Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα» με θρησκευτικά κειμήλια, από μοναστήρια της περιοχής. Διάρκεια έκθεσης έως 28 Φεβρουαρίου 2019. Ωρες λειτουργίας, Τρίτη – Κυριακή 09.00 – 16.00 (τηλ. 2413 508242).
    Αρχαίο Θέατρο: Βρίσκεται στo κέντρο της Λάρισας, στις παρυφές του λόφου του Φρουρίου, και είναι το σημαντικότερο αρχαιολογικό μνημείο της πόλης.
    Μύλος του Παππά: Βιομηχανικό κτίριο αλευροποιίας (μύλος), που κατασκευάστηκε το 1883, και σήμερα λειτουργεί ως πολυδύναμο πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό και συνεδριακό κέντρο. Μεταξύ άλλων, φιλοξενεί το Μουσείο Κούκλας (τηλ. 2410 251657), το Θεσσαλικό Θέατρο, τη Φιλαρμονική, τη Σχολή Μπαλέτου, τη Μουσική Σκηνή «Μύλος 1927», το μουσείο Σίτου και Αρτου. 

ethnos.gr