Εκτός αν διαθέτουν ειδική άδεια, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο, όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων πλέον καλούνται να μετακινούνται επί των βασικών οδικών αξόνων σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, και φυσικά να καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων, ενώ απαγορεύεται ουσιαστικά η χρήση του παράπλευρου οδικού δικτύου.

Σε κάθε περίπτωση οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο δύο χιλιάδων ευρώ (χίλια ο ιδιοκτήτης και χίλια ο οδηγός), με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις να έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Όπως επεσήμανε, μιλώντας στη Θεσσαλία Τηλεόραση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας – Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλης Τσιμοράγκας, ήδη έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης και ζητούν συνάντηση με τον Χρ. Σπίρτζη, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα εν τη γεννέσει του. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Εμείς ζητήσαμε να υπάρξουν μέτρα για τα οχήματα που έρχονται από την αλλοδαπή. Που παιρνούν από τους δρόμους και δεν αφήνουν ούτε ένα σεντ. Αλλά ήρθε αυτό το μέτρο χωρίς διάλογο. με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Εμείς όμως δεν θα μείνουμε εδώ. Ζητούμε συνάντηση με τον Υπουργό, έχουμε προχωρήσει σε κινήσεις και θα συζητήσουμε ακόμη και το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις».

thessaliatv.gr