Νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται από την σήμερα Δευτέρα στη Θεσσαλία, η οποία θα συνεχιστεί την Τρίτη, με πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και χιονόνερο ή βροχοπτώσεις στα πεδινά. Η νέα ψυχρή εισβολή από τη Ρωσία οριστικοποιήθηκε μεταξύ 5 και 6 Δεκεμβρίου, ενώ οι ήδη υπάρχουσες χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν, κυρίως στα ορεινά και φαίνεται να μετατρέπουν τις όποιες βροχές σε χιονοπτώσεις κυρίως από το βράδυ της Κυριακής, τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Αναλυτικότερα σήμερα και αύριο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Λάρισα από -1 μέχρι 8. Αύριο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 μέχρι 7 βαθμούς.

Σήμερα Δευτέρα αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ώς 7 βαθμούς .

Την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 5-6 βαθμούς Κελσίου.