Σε θετικό κλίμα, παρά τις επί μέρους αρκετές ενστάσεις, κυρίως από την επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, εγκρίθηκε χθες βράδυ από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης (ΣΒΑΑ), με μόνη αρνητική ψήφο αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, αφού περιέγραψε την περιοχή ανάπλασης, προέβλεψε ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου το 2020, η Λάρισα μπορεί να αναδειχτεί ως τρίτος πόλος της χώρας.

Η Ρένα Καραλαριώτου προσδιόρισε την κριτική της λέγοντας ότι το σχέδιο δεν περιλαμβάνει δράσεις για τις περιοχές του Πηνειού και του Αρχαίου Θεάτρου καθώς επίσης ότι δεν ενισχύεται η επιχειρηματικότητα και η τοπική αγορά.

«Χαίρομαι που θα συνεχίσετε αυτό που ξεκινήσαμε», τόνισε ο Κώστας Τζανακούλης, ενώ ο Έκτορας Νασιώκας, μίλησε για σημαντική συνεργασία που θα οδηγήσει στην υλοποίηση ενός σοβαρού έργου  εκφράζοντας πάντως επιφυλάξεις για την καταλληλότητα της περιοχής παρέμβασης.

Κριτική για την έλλειψη προσβασιμότητα σε ότι αφορά το διαδίκτυο και τις νέες επενδύσεις έκανε ο Ντίνος Διαμάντος, ενώ παράλληλα εξέφρασε ενστάσεις για την περιοχή παρέμβασης.

Τέλος από την πλευρά της Λαίκής Συσπείρωσης ο Πέτρος Κρίκης αφού καταψήφισε το σχέδιο, τόνισε ότι αυτό  λειτουργεί για λογαριασμό του κεφαλαίου και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων.