Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Ασιατικών Τεχνών και Πολιτισμού ‘Λωτός’ με θέμα την παρουσίαση τεχνικών αυτοάμυνας, που βασίζονται στην κινέζικη Τέχνη του γουίνγκ τζουν. 

Η εκδήλωση είχε τη μορφή ανοικτού σεμιναρίου προς το κοινό και έλαβε χώρα στην έδρα του συλλόγου ‘Λωτός’, ενώ υλοποιήθηκε με αφορμή τη διεθνή ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως για την 25η Νοεμβρίου κάθε έτους.

Οι συμμετέχοντες και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημερωτικό οπτικοακουστικό υλικό, με τη χρήση πολυμέσων, σχετικά με το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών, να συζητήσουν μεταξύ τους και να καταθέσουν τις απόψεις, τις γνώμες και τις εμπειρίες τους, καθώς και φυσικά να γνωρίσουν και να εξασκηθούν σε πρακτικές δυναμικής αυτοάμυνας της Τέχνης  «Γουίνγκ Τζουν  Κουνγκ Φου».

Ο πρόεδρος του συλλόγου ‘Λωτός’ κ. Δημήτρης Μαντζιαφός, στην τοποθέτησή του τόνισε την αξία της πρόληψης και της αποφυγής γεγονότων και φαινομένων που σχετίζονται με τη βία, ενώ το πρακτικό μέρος της δραστηριότητας  που περιλάμβανε επίδειξη, εκμάθηση και εφαρμογή τεχνικών αυτοάμυνας, συντονίστηκε από τους  «σιχίνγκ» Δ. Μαντζιαφό και Β. Γιοσίποβιτς.

Στο Σύλλογο Φίλων Ασιατικών Τεχνών και Πολιτισμού «Λωτός», που εδρεύει στην οδό Σκίπη 5, στη Λάρισα τα μέλη μπορούν να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες που αφορούν την σωματική ευεξία και πνευματική χαλάρωση μέσω γουίνγκ τζουν, γιόγκα κ.α.