Με τη βουλευτή Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη συναντήθηκαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Λάρισας και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ένωσης Χρήστος Μπρίγκας και ο Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Λάρισας Γεώργιος Βαλάρης.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης έθεσαν υπόψη της κ. Λιακούλη τις αλλαγές, που πρόσφατα θεσμοθετήθηκαν και αφορούν την ένταξη της Εξωτερικής Φρουράς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από τη μεταφορά της από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι εξωτερικοί φρουροί τόνισαν ότι δεν υπήρξε καμία πρότερη ενημέρωση και καμία διαβούλευση σχετικά με το θέμα αυτό.

Συνεπακόλουθα, δεν γνωρίζουν αν θα ισχύσουν οι συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις, που ισχύουν μέχρι σήμερα, όπως και τα όσα αφορούν τις νέες συνθήκες εργασίας τους.

Στο πλαίσιο της συζήτησης η Ευαγγελία Λιακούλη ενημερώθηκε σχετικά με τα εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά της σωφρονιστικής υπηρεσίας και των υπηρεσιών της Εξωτερικής Φρουράς, όπως επίσης και για την έως τώρα υποδειγματική λειτουργία της Εξωτερικής Φρουράς, που ειδικά στην Λάρισα, προσφέρει σημαντικό έργο, πραγματοποιώντας ακόμη και μεταγωγές κρατουμένων, φρούρηση νοσηλευόμενων κλπ.

Οι εργαζόμενοι στην Εξωτερική Φρουρά δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην άμεση ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό φύλαξης της υπηρεσίας τους, που αποτελεί νευραλγικό τμήμα του σωφρονιστικού συστήματος.